SDP IZBORI: Grbin i Kolar gotovo sigurno idu u drugi krug

Prema privremenim neslužbenim rezultatima, na 97,9 posto obrađenih biračkih mjesta, članice i članovi SDP-a odlučili su da u drugi krug izbora za predsjednika SDP-a sigurno ide Peđa Grbin, koji je dobio 40,92 posto glasova.

Trenutno drugoplasirani je Željko Kolar koji je dobio 26,39 posto, a slijedi ga Ranko Ostojić s 17,4 posto.

Slijede Mirela Ahmetović s 14,19 posto glasova i Marino Percan s 0,59 posto, za koje je ranije bilo jasno da ne mogu doći do drugog mjesta.

Prema privremenim neslužbenim rezultatima, na 82 posto obrađenih biračkih mjesta, članice i članovi SDP-a odlučili su da u drugi krug izbora za predsjednika SDP-a sigurno ide Peđa Grbin, koji je dobio 42,43 posto glasova.

Trenutno drugoplasirani je Željko Kolar koji je dobio 23,54 posto, a slijedi ga Ranko Ostojić s 18,73 posto.



Mirela Ahmetović dobila je 14,55 posto, a Marino Percan 0,61 posto.

Na izbore je izašlo 76 posto birača od ukupno 11.800 SDP-ovaca, odnosno, njih 8170, kazao je potpredsjednik SIK-a.

Konačne rezultate za novog predsjednika Komadina je najavio za nedjelju u 11 sati, kada će se znati tko s Grbinom ulazi u drugi krug.

Prema neslužbenim podacima, kandidati s najvećim brojem glasova za 17-člano Predsjedništvo bliski su Grbinu i od početka kampanje javno su ga podržavali, a riječ je o Biljani Borzan, Sabini Glasovac, Siniši Hajdašu Dončiću, Ivanu Račanu, Mihaelu Zmajloviću, Mateju Mostarcu, kao i Ranku Ostojiću koji je bio i kandidat za Predsjedništvo.

Izborni rezultati pokazuju da je Grbin pobijedio u velikim gradovima – Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Varaždinu, dok je Kolar osvojio Split, Vukovar, Koprivnicu. Ranko Ostojić je dominirao u dijelu Dalmacije, poput Dubrovnika i više manjih mjesta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI