SDP-u posljednjih dana nije lako: Nakon jako loših rezultata na lokalnim izborima, ostaju i bez jednog zastupnika

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Rezultati lokalnih izbora daju okvirnu sliku kakva bi situacija mogla biti na nacionalnoj razini kada su u pitanju parlamentarni izbori. Doduše, do tih izbora ima još vremena, ali opet je dobar pokazatelj.

Naravno, novi zagrebački gradonačlenik će morati istupiti iz Sabora te će svoj mandat prepustiti Urši RAukar Gamulin, a umjesto Rade Borić u saborske klupe dolazi IVana Kekin.

HDZ još nije dobio nikakve odluuke o zamjenama, ali je poznato a bi u saborske klupe trebao stići netko tko će ondje mijenjati novog sisačko-moslavačkog župana Ivana Celjaka, a pored toga HDZ-ovci će potražiti i zamjenu za Anđelka Stričaka.

Anđelko Stričak je na lokalnim izborima pobijedio Radimira Čačića te se šef Reformista ne misli vraćati u Sabor, a prema upućenim izvorima nije još spreman za političku mirovinu.

Konačnu odluku još nije donio ni bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs koji će uskoro mandat predati HDZ-ovom Marku Marušiću. Bajs bi navodno trebao aktivirati svoj zastupnički mandat pa u saborske klupe doći umjesto SDP-ove zastupnice Martine Grman Kizivat. Budući da je Bajs na SDP-ovim listama bio nezavisni kandidat, u slučaju njegova povratka u saborske klupe iovako poljuljani SDP imati će jednog zastupnika manje, to u njihovim redovima nailazi na otpor i nezadovoljsto, spominje se ponovno bivši stranački šef Davor Bernardić i njegove nakaradno složene liste, no bez obzira na negodovanja i proteste socijaldemokrati na ove procese naprosto ne mogu utjecati.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI