Šef civilne zaštite priveden zbog obiteljskog nasilja: Žrtve su njegova žena i svećenik kojeg je zatekao doma

Josip Varga (56) šef Stožera civilne zaštite Grada Otoka i predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a u obližnjim Komletincima, zajedno sa svojim 24-godišnjim sinom priveden je zbog obiteljskog nasilja i prijetnji počinjenih u njegovoj obiteljskoj kući u Komletincima.

Varga junior i Varga senior, kako je Telegramu (ne navodeći njihova imena) potvrdila Policijska uprava Vukovarsko-srijemska, ta su kaznena djela počinili protiv 43-godišnjakinje, te protiv 47-godišnjaka, 27. prosinca prošle godine oko 20:30 sati.

Kako neslužbeno saznaje Telegram, osobe koje se spominju kao žrtve obiteljskog nasilja i prijetnji su Vargina supruga, te svećenik iz obližnjeg, dvadesetak kilometara udaljenog mjesta Slakovci, također u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Kako se on zatekao u Varginoj obiteljskoj kući nije poznato.

Oduzeto je nekoliko komada streljiva

”Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, policijski službenici su obavili pretragu doma i drugih prostorija 56-godišnjaka u Komletincima, te tom prilikom pronašli i oduzeli nekoliko komada streljiva. Uz kaznene prijave, obojica osumnjičenih su 29. prosinca predani pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja osumnjičenika, Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, rješenjem im je odredilo mjere opreza zabrana približavanja žrtvama i zabrana ostvarivanja kontakta sa žrtvama te su pušteni na slobodu”, stoji u odgovoru PU Vukovarsko-srijemske na Telegramov upit.

Varga je bio jedan od najbližih suradnika gradonačelnika Otoka Josipa Šarića, saborskog zastupnika HDZ-a, pa smo se obratili Šariću s molbom za komentar. Umjesto toga iz Grada Otoka poslana nam je Vargina pisana ostavka na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite tog grada, datirana s 31. prosinca. Varga navodi kako ostavku podnosi ”iz osobnih razloga”.Josip Varga zasad ne želi davati izjave

Također iz ”osobnih razloga” podnio je i ostavku na mjesto predsjednika temeljnog ogranka HDZ-a u Komletincima. Tekst njegove ostavke dostavili su nam iz Gradskog odbora HDZ-a Otoka, u kojem je šef Josip Šarić, donedavni pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a, Gordana Jandrokovića.

Nazvali smo Vargu, ali čim smo se predstavili, odmah je rekao da nema nikakvog komentara i da dok slučaj ne završi ne želi davati nikakve izjave. Potom je prekinuo poziv.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI