Šef Janafa imao je dojavu? Prije dolaska policije htio je sakriti novac i uništiti mobitele

USKOK je sinoć pokrenuo istragu protiv direktora Janafa Dragana Kovačevića i još desetorice okrivljenika dok se za dvojicu gradonačelnika i saborskih zastupnika iz redova HDZ-a i SDP-a čeka skidanje imuniteta.

Dragan Kovačević sinoć je oko 22 sata doveden na ispitivanje u USKOK. Njegov odvjetnik Ivo Farčić izjavio je za Dnevnik HRT-a da su cijeli dan trajali izvidi po nalozima suca Županijskog suda i dodao da opet ide na takav jedan izvid.

Kako danas piše Jutarnji list, Kovačević je imao dojavu da mu se sprema uhićenje te je, prema informacijama lista, pokušao ukloniti kompromitirajući materijal, kao i mobitele.

Naime, Kovačević je bio tajno praćen i sniman posljednjih godinu dana te su tako istražitelji u srijedu navečer otkrili da je dobio informaciju o uhićenju. Još uvijek ne znaju tko mu je to dojavio te je pokrenuta istraga kako bi doznali.

Uz direktora Janafa istragom je obuhvaćen prvookrivljeni Krešo Petek, osnivač i stvarni voditelj poslovanja tvrtke Elektrocentar Petek, dok se skidanje imuniteta čeka za HDZ-ovog gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i SDP-ovog gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića.Prvookrivljeni Petek je šefu Janafa i gradonačelnicima navodno davao mito kako bi osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove, pri čemu su fingirani pozivni natječaji.

Tako je kao osnivač i stvarni voditelj tvrtke Elektrocentar Petek od rujna 2019. u Zagrebu predsjedniku Uprave Janafa navodno dao 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodjele poslova čiji je investitor Janaf.

Kovačević je zatim u Janafov plan investicija uvrstio dva projekta, nakon čega je koristeći autoritet dugogodišnjeg čelnika tvrtke zatražio od dvojice direktora Sektora sigurnosti i zaštite te Sektora transporta nafte da poduzmu sve kako bi Petekovoj tvrtki osigurali dodjelu poslova.

Potom su između Janafa i trgovačkog društva prvookrivljenog Peteka zaključena dva ugovora o izvođenju radova, svaki u vrijednosti od 20 milijuna kuna.

Peteka terete i da je od rujna 2019. do 18. rujna u Zagrebu i Novoj Gradiški s gradonačelnikom Nove Gradiške dogovorio da će mu kao nagradu za poduzimanje svih radnji potrebnih da se u postupku javnog nadmetanja izvođenje radova dodijeli zajednici ponuditelja tvrtki u kojoj je on stvarni voditelj jednog, a VII. okrivljeni odgovorna osoba drugog društva, dati 100.000 kuna.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI