ŠEF RIJEČKOG HDZ-a O ODLUCI KAFIĆA DA IM ZABRANI ULAZ! Zgrožen je: ‘To podsjeća na jedna druga vremena’!

Nakon što je riječki kafić “Three monkeys” objavio kako su svi HDZ-ovci do daljnjeg nepoželjni u njihovom kafiću, o svemu se oglasio i predsjednik riječkog HDZ-a Josip Ostrogović kojeg je najava kafića da unutra neće puštati HDZ-ovce neugodno iznenadila.

Vlasnicima kafića poručio je kako je je kolektivna odgovornost proizvod nekih drugih sistema kao i proglasi da se neke skupine proglašavaju nepoželjnima. Smatra kako to nije u skladu s riječkim antifašizmom i građansko-liberalnim štihom po kojem je Rijeka prepoznatljiva.

“Rijeka je posebna”

“Rijeka je oduvijek bila nešto posebno. Njezin antifašizam i građansko-liberalni štih odavno su nadišli granice Hrvatske. Ponosni smo što smo “totalno drukčiji od drugih”. Riječani su se jednakim žarom odazvali pozivu na obranu od naci-fašizma kao i zovu domovine za borbu protiv velikosrpske agresije. Riječani svoje veliko srce pokazuju redovito prilikom odaziva na humanitarne akcije. Tragedija koja je nedavno pogodila Banovinu još je jednom ujedinila grad koji teče. To je Rijeka na koju sam ponosan”, napisao je Ostrogović.

Populističko dociranje vlasnika kafića



“Danas sam se ipak vrlo neugodno iznenadio kada je jedan poznati riječki kafić na svojim Facebook stranicama objavio proglas kojim moli sve nas članove, vas simpatizere i glasače HDZ-a da ne dolaze u njihov kafić jer nismo dobrodošli. U njihove razloge ne želim ulaziti, a pogotovo me ne diraju njihove emotivne manipulacije i populističko dociranje. Kolektivna odgovornost bila je tekovina nekog drugog sistema, baš kao i proglasi kojima se neke skupine proglašavaju nepoželjnima”, smatra Ostrogović.

“I mi volimo Rijeku, jednaki smo kao i vi”

“Među nama ima mnogo ugostitelja koje ove mjere pogađaju jednako kao i gospodu iz dotičnog ugostiteljskog objekta. Među nama ima ljudi kojima nedostaje svakodnevno ispijanje kava u omiljenom kafiću. Mi smo jednaki kao i vi. Volimo Rijeku, volimo kavu i šetnju Korzom. Jedina je razlika to što smatramo da Andrej Plenković bolje vodi ovu zemlju no što bi ju vodili Davor Bernardić i Peđa Grbin. Što je Oleg Butković bolji ministar od Zlatka Komadine i Tomislav Klarić bolji gradonačelnik od Vojka Obersnela”, piše Ostrogović.

“Zašto niste prozvali SDP koji uništava grad”

“Neobično je da nepoželjnima niste proglasili članove, simpatizere i glasače SDP-a. Stranke koja godinama uništava nas grad. Stranke koja je rasadnik korupcije u gradu. Stranke koja vam nameće najveći prirez među gradovima u okruženju. Možete na pljuvanju HDZ-a skupljati jeftine poene i lajkove bezimenih Facebook ratnika, ali činjenica jest da veliki broj građana podržava epidemiološke mjere. Zato ovom prilikom vašem licemjerju kažemo: NO PASSARAN!!”, zaključio je Ostrogović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI