ŠEKS O MUSTAČEVIM OPTUŽBAMA: Bivšeg šefa Udbe nazvao klevetničkom lažljivom spodobom! ‘On je osuđeni ubojica…’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list

Bivši šef Udbe Zdravko Mustač, osuđen za doživotni zatvor zbog likvidacije hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, iz glinskoj je zatvora uputio opsežnu predstavku u kojoj je teško optužio hrvatsko pravosuđe zbog njegovog izručenja Njemačkoj.

Ivana Turudića, Marina Mrčelu, Miroslava Šeparovića i Branka Brkića, kako prenosi Nacional, nazvao je “dupeglavim sucima”, a poseban pik imao je na Vladimira Šeksa kojeg je nazvao ‘bivšim udbaški špiclom’ koji je ‘kadrovski faktotum ključnih pozicija visoke sudbene vlasti u Hrvatskoj’.

Za komentar ovih optužbi zamolili smo Šeksa koji nam je kratko poručio da bi komentiranje Mustačević riječi bilo – ispod svake razine.

Riječi jednog patološkog lažljivca, osuđenog ubojice, ne želim komentirati. On nije vrijedan nikakvog komentiranja. Komentirati njegove svinjarije na račun mene i brojnih drugih ljudi iz Ustanovnog i Vrhovnog suda, sudbene vlasti i politike bilo bi ispod svake lEVudske razine. To je jedan patološki lažljivac, jedna klevetnička lažljiva spodoba, koji nastoji sada skupljati određene poene da bi mu to koristilo u eventualnom pomilovanja kojem se on nada, iako kaže da ne govori o tome”, poručio je Šeks.

Problematičnim smatra i činjenicu da se osobi osuđenoj za takav zločin daje medijski prostor. Smatra kako je nemoguće da bi osuđenik za ista djela dobio takav ‘tretman’ u zapadnim medijima.“To je nevjerojatno, da mu se daje takav prostor, s takvom opremom. Unatoč presudama svih sudskih instanci, od Županijskog do Vrhovnog suda, zakonu koji je donio Hrvatski sabor i omogućio izručenje Mustača i Perkovića, unatoč odluci njemačkog suda, njemu se prostor daje ‘navijački’ i neobjektivno. To je jedan presedan, volio bih vidjeti da u njemačkom, francuskom ili američkom medijskom prostoru daje jedan ‘obranaški’ i navijački pristup nekom tko je osuđen na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u ubojstvima i najtežim kaznenim djelima”, prokomentirao je Šeks.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI