SEKS SKANDALI, SILOVANJA, GAY AFERE! Što se događa s HDZ-om?

ilustracija

Načelnik Lasinje Željko Prigorac nedavno je na karlovačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja sumještanke koje se odvilo u kolovozu 2018. godine. Sud je utvrdio kako je Prigorac uporabom sile, a bez pristanka žrtve izvršio spolni odnos te time počinio kazneno djelo protiv spolne slobode silovanjem. U obrazloženju presude koju je izrekla sutkinja Ema Kaleb Mamić stoji da su u dokaznom postupku navodi oštećenice bili jasni i uvjerljivi te vjerodostojni, ali i da su u bitnom potvrdili materijalnu dokumentaciju o DNK tragovima okrivljenika. Naglasila je i kako je oštećena Snježana Knežević dala do znanja da ne želi spolni odnos, no okrivljenik je s ciljem zadovoljena svojeg spolnog nagona skršio njen otpor te je silovao.

Prigorac je inače na funkciju načelnika izabran na lokalnim izborima održanima 2017-te godine kao kandidat HDZ-ove liste, iako funkciju načelnika i dalje obnaša stranku je naredne godine nakon ovog nemilog događaja napustio.

Nije međutim ovo prvi put da se u ovako neugodnom kontekstu spominje članove vladajuće stranke, tako je primjerice svojedobno uhićen bivši HDZ-ovac Damir Škaro i to također zbog optužbi za silovanja. Uz to što je poznat kao jedan od istaknutijih HDZ-ovaca Škaro je znan i kao poznati boksač te prvi čovjek Autokluba Siget, a postupci protiv njega još su u tijeku.

U kontekstu neugodnih seks skandala spominjao se i Franjo Lucić, HDZ-ovac čije su navodne fotografije s prostitutkom u Grčkoj danima punile medijske stupce.

Netko za sada još uvijek nepoznat seks aferu je pokušao namontirati bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću koji u beogradskom hotelu sjedi s prostitutkom u krilu šmrčući kokain. Javnost se prije digla na noge, ministar najavljivao obračun s bandom, a i u samom mediju u kojem su iste isplivale tvrdilo se da je riječ o montaži. U međuvremenu, premijer Andrej Plenković obračunao se tek s Tolušićem koji više nije ministar pa ni zastupnik.



Nešto prije ovih skandala, nacija se zgražavala nad bivšim HDZ-ovim požeškim županom Alojzem Tomaševićem kojega je vlastita supruga optužila za obiteljsko nasilje.U HDZ-u je bio i pokojni Joso Mraović koji je također osuđivan za silovanje, a ne treba zaboraviti niti navodni gej skandal koji je potresao ovu stranku. Slike jednog konzervativnog zastupnika koje je slao nepoznatom muškarcu kružile su javnim prostorom, ali i tada se obrana diskretno temeljila na tome da se radi o montažama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI