SIN BRANIMIRA GLAVAŠA DOBIO VELIKO NASLJEDSTVO: Pripast će mu imovina bogate Podravkine menadžerice

Filip Glavaš, sin osječkog političara Branimira Glavaša, naslijedit će imovinu pokojne menadžerice Podravke Mare Bareze.

Potvrdio je to Županijski sud u Zagrebu koji je odbio žalbu Barezinih rođaka i time potvrdio odluku da je Glavaš jedini nasljednik. Inače, Bareza je umrla u siječnju 2016., a sudski spor vodio se pune četiri godine. Barezini rođaci još mogu koristiti izvanredni pravni lijek u vidu zahtjeva za reviziju postupka ili tužbu Vrhovnom sudu, javlja podravski.hr.

Ipak, sumnja se kako će se oni odlučiti za taj potez s obzirom da za dosadašnji postupak moraju platiti čak 63.000 kuna sudskih troškova.

Glavaš je nasljedstvo dobio zahvaljujući želji pokojne Bareze koja je tri dana prije smrti svojim prijateljicama usmeno rekla da imovinu ostavlja Filipu. Bareza je bila prijateljica Branimira Glavaša, a Filipa je, kažu, doživljavala kao vlastitog sina.

Njezini rođaci pokušali su osporiti odluku, smatrali su da Podravkina menadžerica u trenutku usmene oporuke nije bila sposobna rasuđivati. No, medicinska dokumentacija, kao i izjave svjedoka, to nisu potvrdili.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI