Sinčić prokomentirao izbore za čelnike EU-a: “Plenkoviću, veži konja gdje ti gazdarica kaže”

screenshot

Europarlamentarac iz redova Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić oglasio se putem Facebooka zanimljivim komentarom.

“Jučer se još jednom pokazalo točnim da veliki i moćni kroje sudbinu Europe, da su mali narodi samo ukras”, tvrdi on.

“Demokracija, volja birača i transparentnost tek su blijedi pojmovi koji uzmiču pred stranačkom stegom i utjecajem interesnih skupina i lobija.

Ovdje u Parlamentu klubovi pučana (HDZ) i socijalista (SDP) cijeli su dan čekali direktivu iz Bruxellesa očekujući da se šefovi država dogovore i kažu im kako glasati. Gledali smo to godinama i u Hrvatskom saboru.

Dok Talijana Tajanija na čelu Parlamenta mijenja Talijan Sassini da Europom vlada Njemačka najbolje se vidi na jedinom mjestu koje je stvarno bitno – Europska komisija. Šef komisije trebala bi biti dugogodišnja (15 godina) ministrica u njemačkoj vladi von der Leyen.
S



redišnja banka, pak, pripast će Francuzima te se u Frankfurt iz MMF – a vraća Cristine le Gard.

Europsko vijeće ide Belgiji. 2. srpnja 2019. za novog predsjednika Europskog vijeća izabran je belgijski premijer Charles Michel.

Što o dogovorima daleko od javnosti misli premijer Plenković može se vidjeti iz promjene mišljenja za 180 stupnjeva. Dok je prije izbora hvalio model Spitzenkandidata kojeg tako upoznaje cijela javnost sada se pravda kako je zakulisna odluka i biranje trećih ljudi koje nitko nije vidio u kampanji ipak bolja. Veži konja gdje ti gazdarica kaže, Plenkoviću.

Angela Merkel i moćna Njemačka još jednom su ostavili moć u središtu stare i bogate Europe, a za male i srednje, mahom siromašnije, narode na rubu Europe kod donošenja odluka nema se što pitati. Nikad nisu imali niti jednu bitnu funkciju, a dok je ovakve Europe nikada ni neće. Europa nastavlja tonuti u ponor deficita demokracije i centralizacije.

Sukus: Francuzi i Nijemci uzeli najbolje komade, a malim narodima opet ništa.

Slika sve govori. Zemlje označene ljubičastom bojom nikada nisu imale predsjednika parlamenta dok su zelene i po 7 puta, a slična situacija je i za komisiju”, navodi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI