Situacija oko novog Dinamovog stadiona nije bajna: Prvi problemi su već na pomolu

Foto: Dinamo Zagreb

Kao grom iz vedra neba došla je vijest o planovima vezano za Dinamov stadion. Trebao bi koštati oko 450 milijuna kuna s 34 tisuće natkrivenih mjesta.

Za projekat je zadužen arhitekt Otto Barić, sin pokojnog trenera Dinama Otto Barić, koji se nedavno pridružio izbornom timu Jelene Pavičić Vukičević.

Obećanja i priče o basnoslovnim projektima u predizbornim kampanjama zapravo nisu neobična pojava, no jamačno je neobičan trenutak o kojem se počelo progovarati o maksimirskom stadionu.


Mnogi vjeruju kako bi se i aktualne najave mogle izjaloviti, a jedno od ključnih pitanja jest i ono tko će izglasati to da Dinamo dobije dugogodišnju koncesiju na zemljište stadiona. Bez dobivanja dugogodišnje koncesije na zemljište, maksimirski klub neće moći dobiti kredit za gradnju stadiona pa baš radi toga mnogi drže kako to i jest jedno od obećanja koje će poslužiti za svrhu kampanje.

No, treba imati na umu kako je Grad Zagreb godinama ulagao u Maksimir pa je tako primjerice svojedobno Gradski ured za prostorno uređenje u Bandićevoj eri platio milijun kuna za zamjenu travnjaka, i to ne tako davne 2011. godine, u vrijeme kada je Dinamo imao rekordne transfere.Facebook Comments

Loading...
DIJELI