ŠKARE-OŽBOLT U GOSTIMA KOD STANKOVIĆA: ‘Kad sam tražila izručenje kapetana Dragana, cijeli život mi se izbrisao s kompjutera’

FOTO: Screenshot HRT

U današnjoj emisiji Nedjeljom u dva urednika i voditelja Aleksandra Stankovića gošća je bila kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba na predstojećm lokalnim izborima Vesna-Škare Ožbolt, bivša ministrica pravosuđa i predstojnica ureda Franje Tuđmana.

U sat vremena razgovara objasnila je što je to ponovno vuče u politiku, kakvi su joj planovi vezani za Zagreb te zašto misli da bi baš ona mogla biti nova zagrebačka gradonačelnica.

Stanković je za početak aktualnu kandidatkinju Vesnu Škare Ožbolt pitao o motivima  njene kandidature za gradonačelnicu metropole.

“Ide vam loše u odvjetništvu, ili”, pitao je Stanković pomalo provokativno svoju gošću.

“Moj posao u odvjetništvu ide jako dobro. Nisam uzela ni saborsku mirovinu. Otišla sam na tržište i dobro mi ide, plaćam porez. Vidjela sam kroz svoj posao mnoge probleme Zagreba. Vidjela sam da nedostaje vizija toga kako bi te probleme treba riješiti i zato sam se kandidirala.”



Stanković ju je potom pitao o koracima koje bi poduzela odmak ukoliko bi pobjedila na izborima. Obnova i novi razvoj grada bilo bi mi fokusu kaže Škare Ožbolt.

“Postupila bih vrlo operativno. Odmah bi krenula sa obnovom. Napravila bih Zavod za obnovu od potresa. U to bih objedinila sve institucije koje rade na obnovi. Grad izgleda kao katastrofa i obnovu treba iskoristiti i za novi razvoj. Grad treba odrediti što će se i kojim tempom obnoviti iako je država nadležna za obnovu. Obnova ne smije biti samo kozmetička već i strukturna. Treba napraviti do 50 posto obnove po današnjim standardima gradnje. Ako je potrebno treba i rušiti i izgraditi novo”, ističe.

“Svi birači od kandidata očekuju otkaze u upravi grada”, rekao je Stanković.

“Vi možete otpuštati i primjenjivati neku silu, ali to tako ne ide jer ćete otvoriti niz sudskih postupaka koji će dodatno koštati građane. Prema tome njih treba preraspodijeliti. Moj plan nije dati otkaze, nego dati svima šanse da krenu. Dakle reorganizirati ih. Ima tu i vrlo kvalitetnih ljudi. Promatrala sam kako funkcioniraju. Ima vrhunskih znalaca, ali i onih zbog kojih čekate dokumente po nekoliko godina. E- građevinska dozvola uopće ne funkcionira u gradu”, poručila je gošća.

“Što je dobrog Milan Bandić napravio?”– bilo je iduće pitanje voditelja svojoj gošći.

“Nije napravio neke strateške poteze, na primjer produžetak Lenucijeve potkove. Ali je napravio niz objekata koji su prilično kvalitetni, jedino što vam prisjedne kada čujete koliko je to koštalo. I Jarun je jako lijepo uređen, glazbena akademija i tako dalje. Ima i dobrih stvari”, rekla je  Škare-Ožbolt o ostavštini Milana Bandića.

Govorila je o karticama za umirovljenike, takozvana zagrebačka kartica na koju bi umirovljenici s malim mirovinama dobili 500 kuna i koje moraju potrošiti samo na usluge zagrebačkih obrtnika. To su kazališta, muzeji, galerije, sve ono što grad financira. Sportske manifestacije i tako dalje. Sve ono što Zagreb financira”, rekla je Škare-Ožbolt.

“Imate proračun od 14 milijardi, a milijardu i 200 milijuna kuna bi vam trebalo za umirovljenike, vi te novce nemate”, rekao je Stanković.

“Ja vam kažem da će se to dogoditi. Kada vidite koliko je novaca procurilo na natječaje, na izračune. To je novac koji će se vratiti u grad”.

Vruća tema ovh dana a o čemu je također govorila je i o navodnom plagiranju programa te hakerskom napadu

“Odmah sam pomislila da se radi o tome. Dogodilo mi se to više puta. Kada sam tražila izručenje kapetana Dragana, cijeli život mi se izbrisao s kompjutera, sve je nestalo”, rekla je Vesna Škare-Ožbolt.VRU

Facebook Comments

Loading...
DIJELI