ŠKORO HDZ-U PRIPREMA PAPRENOG KONKURENTA: Županija oko koje se ratovalo

Davor Pongracic/Cropix

Žestoka polemika na unutarstranačkim izborima u HDZ-u vodila se u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje su snage odmjeravali ministar obrane Mario Banožić i mladi Dabro.

Dabro je ignorirao upute iz vodstva stranke te se suprotno njima kandidirao te u konačnici i izgubio od ministra za čiju se kandidaturu osobno založio premijer Plenković.

Nakon što su okončani HDZ-ovi stranački izbori postavilo se pitanje tko će biti HDZ-ov kandidat na lokalnim izborima u ovoj županiji. Jedno se vrijeme po Slavoniji govorkalo da bi to ipak mogao biti Dabro koji uživa potporu potpredsjednika HDZ-a Ivana Anušića, no izgleda da je opiranje vrhu stranke ipak dovelo do toga da ovaj ostane bez kandidature koja mu se nudila kao uvjet za odustajanje od utrke na unutarstranačkim izborima.

Kako HDZ do sada u ovoj županiji ipak nije uspio iznjedriti niti jednog drugog kandidata sve je izglednije da se opet u utrku za župana upusti Božo Galić, premda stranačka središnjica nije pretjerano oduševljena njegovom ponovnom kandidaturom jasno je da drugog izbora nemaju te da moraju zaigrati po provjerenom receptu. Za očekivati je da će vladajuća stranka u ovoj županiji odmjeravati snage s jakim kandidatom iz Domovinskog pokreta. Premda u redovima Miroslava Škore još nisu predstavili svojega kandidata za ovu županiju iz te stranke poručuju kako su itekako spremni HDZ-u pomrsiti račune te da je krajnje vrijeme za promjene u ovoj županiji.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI