ŠKORO KANDIDATA KRIJE OD JAVNOSTI! Tko iz Domovinskog pokreta ide na Bandića?

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Pripreme za zagrebačke lokalne izbore u punom su jeku, kao potencijalni SDP-ov kandidat nazire se Joško Klisović, u utrku za metropolu u ime HDZ-a mogao bi kako za sada stvari stoje šef njihove zagrebačke organizacije Mislav Herman i to nakon što je iskusni menadžer Damir Vanđelić od kandidature odustao.

Nije nikakva nepoznanica i to da aktualni gradonačelnik Milan Bandić već uvelike sudjeluje u utrci za sedmi mandat, dok na njega izravno udara prvi čovjek platforme Možemo Tomislav Tomašević. Svoje adute otkrili su i Mostovci koji u bitku za Zagreb šalju mladog Zvonimira Troskota. Za gradonačelnicu se kandidirala i bivša ministrica Vesna Škare Ožbolt, no dok je dio opcija svoje adute već otkrio u Domovinskom pokretu Miroslava Škore za sada s imenima kandidata ne izlaze u javnost. U ovoj se stranci jedno vrijeme razgovaralo o mogućoj suradnji s Mostom, no otkako je stranka Bože Petrova predstavila svojega kandidata šanse za suradnju svedene su na minimum.

Govorio je i sam Škoro da bi se mogao upustiti u utrku za gradonačelnika, ali upućeni svjedoče kako su šanse za to skromne, u ovoj se stranci razmatrala mogućnost kandidature Zlatka Hasanbegovića, ali ni to nije definirano pa nije nemoguće da Škorin pokret u danima koji su pred nama predstavi neočekivano iznenađenja. U Zagrebu bi u ime suverenističke opcije u utrku mogla Bernardica Juretić kao još jedna kandidatkinja desnice, dok se spekulira i o mogućoj kandidaturi pomalo zaboravljene Brune Esih. Za sada nije poznato s kime će Centar u boj na glavni grad, a u stranki Dalije Orešković ne odbacuju mogućnost potpore Anki Mrak Taritaš koja nije donijela konačnu odluku po pitanju vlasite opetovane kandidature.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI