Škoro na osnivanju podružnice u Splitu: Mi smo pokret, mi nismo klasična stranka. Nastavit ćemo raditi bez obzira na one koji nas pokušavaju destabilizirati

Foto: Pixsell

Domovinski pokret osnovao je u nedjelju, 29. studenoga 2020., u Splitu podružnicu Splitsko-dalmatinske županije. Za predsjednika podružnice izabran je Nikola Grabovac, mladi poduzetnik i vinar, dopredsjednici su Jakov Meštrović, Dinko Damjanić, Marko Slišković, Mirjana Babić, Ivana Mamić Lelas, Ružica Puljiz, a rizničar Mate Šimundić.

Osnivanju su prisustvovali i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, zamjenik predsjednika i politički tajnik Mario Radić i organizacijski tajnik Darijo Žepina.

Škoro je naglasio kako je ponosan na rezultate parlamentarnih izbora koje je Domovinski pokret uspio postići u tako kratkom vremenu, unatoč tome što, kako je rekao, neki imaju silnu potrebu to prikazati kao poraz.

“Smatram da je stranka koja je nastala u veljači, djeluje od travnja, a koja je u roku od dva mjeseca izašla na svim izbornim listama te ostvarila 16 saborskih mandata kao koalicijska lista nešto što ipak vrijedi spomenuti kao uspjeh. Od onda do danas uz vrijedan rad u Hrvatskom saboru, mi smo odlučili i ustrojiti stranku na terenu. Posebice mi je drago da smo nakon 120 osnovanih temeljnih ogranaka i tri županijske podružnice danas u Splitu”, poručio je.

Škoro je poručio kako je Split bitan grad, ne samo za njega i njegovu obitelj, nego i za svekoliku hrvatsku povijest, posebice suvremenu povijest te se osvrnuo na negativne napise i osnivanje Domovinskog pokreta u Splitu.



“Mi smo pokret i mislim da to treba cijelo vrijeme naglašavati i treba o tome voditi računa. Mi nismo klasična stranka, pokušavamo u teškim epidemiološkim uvjetima osnovati stranku, znamo da je bitno da imamo ljude na terenu, ali isto tako znamo da je bitno ne nasjedati na kojekakve provokacije”, prokomentirao je Škoro, osvrnuvši se i na navodni raspad splitskog ogranka, pojasnivši da su od 23 člana koja se u medijima spominju kao nezadovoljnici tek četvorica uistinu bili članovi.

“Kako svečano dođu k nama, mi ćemo ih još svečanije ispratiti”

Iskoristio je prigodu poslati poruku onima koji će tu poruku shvatiti, a to je da će Domovinski pokret osnovati svoje temeljne ogranke i županijske podružnice od Dubrovnika, preko Splita, Šibenika i Zadra, zahvaljujući ljudima koji poput njega žele napraviti promjenu i vratiti Hrvatsku narodu.

“Mi ćemo to nastaviti raditi bez obzira na one koje nam šalju, koji nas pokušavaju destabilizirati. Kako svečano dođu k nama, mi ćemo ih još svečanije ispratiti, a onda oni mogu ponovo nastaviti ručati s onima koji su ih poslali ne bi li ugrozili nastavak rada i nastanak Domovinskog pokreta”, jasan je bio Škoro.

Novoizabrani predsjednik županijske podružnice Splitsko-dalmatinske županije Domovinskog pokreta Nikola Grabovac poručio je kako je baš ova županija bitna u cijeloj Hrvatskoj.

“Mi imamo situaciju da u Splitsko-dalmatinskoj županiji postoji vlast koja je samo razvila svoju klijentelističku mrežu i to je najveći uspjeh ove vlasti. Upravo na današnji dan, kada se pali prva adventska svijeća, simbol nade, osnivanjem Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije mi pokazujemo da postoji drugi način, da postoje drugi ljudi koji imaju viziju za ovu županiju i koji tu viziju mogu ostvariti, da postoji nada”, poručio je Grabovac.

Predsjednik nedavno osnovanog gradskog ogranka Domovinskog pokreta Split, dr. Jakov Meštrović, dječji kirurg u KBC Split, ukazao je ne nezadovoljstvo naroda u državi.

“Kada se neka stranka ili pokret osniva 30 godina nakon osnivanja naše nove države, onda to znači da je narod nezadovoljan situacijom u državi. Nezadovoljan je po mnogim pitanjima pa i po pitanu upravljanja ovom državom gdje dominiraju klijentelizam i uhljebništvo i sve ono što ne bi trebalo krasiti ovu Lijepu našu”, smatra dr. Meštrović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI