SKRIVENI ADUT MILANA BANDIĆA! Savjetnik s kojim ide na pobjedu

Ronald Gorsic/CROPIX

Nema predaje možda nije službeni slogan zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, no upravo je ta rečenica nit vodilja njegove kampanje za sedmi uzastoni pandat na čelu hrvatske metropole.

Da je Bandić uistinu krenuo u borbu za još jedan mandat potvrđuje nam niz njegovih suradnika, no i bez te potvrde iz njegovih posljednjih postupaka vidljivo je da je gradonačelnik u kampanji. Po uhodanom običaju prljavih cipela obilazi teren, susreće se s građanima, osluškuje njihove probleme, a osim toga uspio je zasjeniti i premijeru Juričanova filma Kumek i to tako što se na njoj pojavio. Istina, Bandić je s premijere ubrzo zbrisao, no uspio je svojim dolaskom privući podjednaku pažnju kao Severinina maska. Njegovi suradnici kažu da je gradonačelnik jednim potezom ubio četiri godine rada na filmu te je radi toga iznimno zadovoljan.

Premda formalno nije potvrdio da je u kampanji, činjenica da obilazi Zagreb u društvu svojih suradnika i šefova gradskih tvrtki to sasvim sigurno potvrđuje, a Bandić prema tvrdnjama upućenih na tome ne misli stati.

Gradonačelnik u ovoj kampanji priprema revoluciju, a dijelom kampanje svakako se smatra i masovno testiranje stanovnika metropole, uz to će se poisebno obraćati zagrebačkim poduzetnicima koje će grad usred pandemije pokušati obeštetiti na sve moguće načine. Namjera mu je i pridobiti povjerenje mlađeg biračkog tijela jer smatra da je ono najsklonije podržati njegova najvećeg konkurenta Tomaševića, a uz to što planira pridobiti zagrebačku mladež, Bandić je naumio opet zadobiti povjerenje svojeg tradicionalnog biračkog tijela s rubnih djelova grada. Oni koji ga poznaju svjedoče neviđenoj gradonačelnikovoj transformaciji pa kažu da je dobre volje bez obzira na to što se javnim prostorom kotrlja afera žičara, on je tu priču odlučio okrenuti pa je odgovornost prebacio na one koji su projekt kreirali najavljujući im tužbu. Kako navode upućeni od tužbe ne strahuje, jer je za zagrebačku žičaru dobio potvrdu od gradskog HDZ-a pa stoga samo rukom odmahuje na kaznenu prijavu koju su protiv njega podnijeli iz platforme Možemo.

Svoj plan o još jednom mandatu na čelu grada Bandić međutim nije skovao samostalno, oko njega se navodno angažirao gradonačelnikov stari znanac Boris Malešević, marketinški stručnjak koji je vodio predsjedničku kampanju Zorana Milanovića i koji je svojedobno radio na HDZ-ovom sloganu Vjerodostojno s kojim je premijer Andrej Plenković dobio parlamentarne izbore. Malešević je inače i ranije bio angažiran u SDP-ovim kampanjama pa je tako radio i za Ivicu Račana, a bio je i jedan od kotačića Bandićeve te kampanje bivšeg predsjednika Stipe Mesića. Mnogi vjeruju kako je baš on savjetovao gradonačelnika da se sportski odjeven pojavi na premijeri Juričanova filma, od kuda i jest krenuo s kampanjom pojavivši se ondje s majicom na kojoj je ujedno bio Bandićev službeni slogan.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI