SKROMNA KUĆICA? HDZ-ov dožupan Rosavec izgradio luksuznu kuću u vinogradu, upisao da vrijedi tek 200.000 kuna

HDZ-ov dožupan Roman Rosavec izgradio je luksuznu kuću u vinogradu za koju je upisao vrijednost od tek 200.000 kuna.

Kuća se nalazi u naselju Voloder kod Popovače. Oko nje je uređeni vinograd, a Rosavec je kuću prijavio u imovinskoj kartici iz drugog puta jer, kada je postao dožupan 2017. godine, prijavio je samo vinograd od 1674 četvorna metra s istom tom vrijednosti, piše 24sata.

Nakon što su ga novinari pitali zašto je zaboravio kuću, nadopunio je da se radi o “vikendici s pripadajućim zemljištem”.

No, na fotografijama se vidi da se ne radi o skromnoj kući, o čemu svjedoče i susjedi koji su rekli da je unutra sve luksuzno uređeno, s masivnim drvenim namještajem i roštiljem koji ‘može prehraniti 40 ljudi’.

Tlocrtna površina, izmjerena preko geoportala, iznosi 200 četvornih metara, ali dio otpada na natkrivene terase. A onda još treba u stambenu površinu dodati kat i potkrovlje. Dakle, kuća ima između 300 i 400 kvadrata stambene površine.



Fotografije pogledajte OVDJE.

Stan nije prijavio u imovinsku karticu

Rosavec je zamjenik županu Ivi Žiniću, a prošli tjedan novinari su otkrili da ima stan od 54 kvadrata u Zagrebu koji nije prijavio u imovinskoj kartici. Na “klijeti” u Voloderu nema nikakvog tereta kredita. U zemljišnim knjigama ju nije upisao, nego još stoji da se radi o vinogradu u vlasništvu njega i supruge

Novinari 24 sata upitalo su ga zašto je upisao tako malo vrijednost kuće te koje je podrijetlo imovine, a Rosavec im je u poruci rekao da uznemiravaju njegovo dijete jer je poslana na dva broja za koja su smatrali da koristi.

“Želim Vam reći da od 2004. godine radim na Šumarskom fakultetu, živim u roditeljskoj kući, a i izgradnja vikendice je počela i završila puno prije nego sam postao dužnosnik i s toga nemam obvezu prikazivati moje obveze koje su postojale prije”,  odgovorio im je Rosavec vezano za kuću.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI