SLAVONSKI SDP-ovci PISALI GRBINU: ‘Neće nas valjda predstavljati čovjek koji je postrojavao Crnu gardu ispred Sabora i držao proustaške govore?’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Dugogodišnji članovi SDP-a Grada Osijeka pisali su novom predsjedniku stranke Peđi Grbinu povodom sve glasnijih medijskih natpisa da će stranka za kandidata za gradonačelnika glavnog grada Slavonije podržati bivšeg glavaševca Vladimira Šišljagića.

U kratkom pismu stoji kako je podrška Šišljagiću koji je na optuženičkoj klupi apsolutno neprihvatljiva, ali i upozoravaju na stanje u stranci. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

“Poštovani predsjedniče SDP-a Grbin,

obraćamo Vam se potaknuti sve češćim medijskim napisima o Vladimiru Šišljagiću kao kandidatu SDP-a za gradonačelnika Osijeka.

Želimo naglasiti kako smo bili članovi SDP-a i kada to nije bilo popularno i kada su neki provodili strahovladu u Osijeku. Svašta smo prolazili zbog naše pripadnosti SDP-u i baš zato ne možemo i ne želimo vjerovati kako ćete pristati da kandidat SDP-a bude čovjek koji je još uvijek na optuženičkoj klupi zbog korupcije i koji je bio glavni zaštitnik i veličatelj lika i djela Branimira Glavaša. Zajedno s njim, Šišljagić je postrojavao Crnu gardu ispred Hrvatskoga sabora i držao vatrene proustaške govore na Bleiburgu. Zar smo spali na tako niske grane da takav čovjek bude naš kandidat za gradonačelnika četvrtog grada u Hrvatskoj i najvećeg grada u Slavoniji?



Predsjedniče Grbin, naša stranka u Osijeku je pred rasulom. Dva vijećnika su nedavno istupila iz Kluba vijećnika u Gradskom vijeću. Ne dozvolite da kandidaturom gospodina Šišljagića postanete grobar socijaldemokracije u Osijeku. Kako zbog same socijaldemokracije, tako i zbog ljudi koji su za ideju boljeg i pravednijeg društva podnijeli ogromnu žrtvu.

U nadi da ćete ispravno postupiti i sačuvati socijaldemokraciju u Osijeku, srdačno Vas pozdravljamo!

Pišemo Vam ovo otvoreno pismo anonimno, poučeni iskustvom kako se za iskazivanje vlastitoga stava može itekako loše provesti, ali uvjeravamo Vas da naše mišljenje oko kandidature gospodina Šišljagića dijeli velika većina članova u Osijeku, što možete i sami vrlo jednostavno provjeriti”, stoji u pismu dugogodišnjih članova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI