SLUČAJ TRAGIČNE SMRTI KOMENTIRALA SANJA SARNAVKA: “Tužbe protiv Veljače i Janjić su nepotrebne!”

screenshot

Komentar na tragičnu smrt djevojčice iz Nove Gradiške komentirala je Sanja Sarnavka iz zaklade Solidarna i dugogodišnja aktivistica za ljudska prava te se dotaknula i kaznenih prijava protiv Jelene Veljače i Nataše Janić Medančić.

“Ova tužba mi se čini kao još jedan kamenčić u tužnom mozaiku socijalne zaštite i cijelog tog sustava, kao potpuno nepotrebna i sasvim loša poruka jer je i u našoj javnosti bilo toliko negativnih reakcija na voditeljicu inicijative i toliko govora mržnje koji je meni apsolutno neshvatljiv. Jelena Veljača se prvi dan ispričala. Ljudi su bili u šoku i na koga će prvo nasrnuti nego na one za koje misle da su dogovorni”, rekla je.

Izdvojila je kako smatra da se problemi u sustavu socijalne skrbi ne raspravlja dovoljno.

“Najveći je problem što se o takvim stvarima kao što je rad centara i ovakvim situacijama ne razgovara osim u situacijama kad se dogodi neka strašna tragedija i kada su povišene emocije i kad se neki osjećaju ugroženima. Ne priča se u vrijeme mira kada bi trebalo vidjeti što se i na koji način se u kojoj situaciji treba postupati. Jako malo suradnje postoji u javnosti. Ne sjećam se da je Komora ili bilo tko iz sustava socijalne zaštite postavljao pitanja javnosti, institucijama i ministarstvu”, izdvojila je Sarnavka.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI