SNIMAO DJECU NA PLAŽI U ROVINJU: Roditelji shvatili što radi s pametnim satom

U Rovinju je u uhićen muškarac iz Slovačke pod sumnjom da je počinio kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju, javlja PU istarska.

Gosti su jednog turističkog kampa u srijedu, 18. kolovoza, primijetili oko 13:30 muškarca koji se čudno ponašao u blizini djece kod vodenog tobogana.

Navodno je muškarac usmjeravao ručni sat prema djeci i spuštao se s njima toboganom, a kad mu je prišao zaštitar kampa kojeg su pozvali gosti, muškarac je počeo bježati. Zaštitari su ga ubrzo zaustavili i zadržali do dolaska policije.

Policiji se predstavio kao mađarski državljanin kako bi otežao postupanje, a radi se o  42-godišnjem slovačkom državljaninu.

“Za sat koji je muškarac imao na ruci utvrđeno je kako ima integriranu kameru te je policija pronašla inkriminirajući sadržaj, a u cilju pronalaska drugih predmeta koji se povezuju s počinjenjem kaznenog djela, policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu šatora i vozila osumnjičenog. Pronašli su još dva sata, dvije podvodne kamere, dva tableta, sedam USB stick-ova, vanjski tvrdi disk, mobitel i druge predmete. Pronađeni predmeti su oduzeti te će policijski službenici pregledati njihov sadržaj”, javlja policija.



Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja u četvrtak navečer priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI