STANOVNIK KOKORIĆA U SUZAMA: ‘Samo da spasimo glavu’, kompletna mu je kuća pod vodom

Osmi je dan borbe s poplavama u vrgoračkom kraju. Razina vode je u porastu, ali sporije nego prošlih dana. I dalje je najteže ugroženo 90 stanovnika sela Kokorići gdje je deset kuća pod vodom.

Uništen je sustav za natapanje vrijedan oko 250.000 kuna, govore iz Grada Vrgorca.

“Dobra vijest je da je rast smanjen, sada već pričamo o milimetrima na sat, jučer su bila dva centimetra na sat, tako da se nadam da će danas do kraja dana doći do stagnacije, odnosno da smo blizu vrhuncu i da će od sada situacija biti iz dana u dan povoljnija”, rekao je Toni Poljak iz HGSS-a za Dnevnik.

“Ova agonija prati me već sedam dana. S moja dva sina sam se borio, ali kad smo vidjeli da nam spasa nema, iselili smo iz kuće. Ovo ne prati samo mene, već i ostale stanovnike. Situacija je jako teška. Pomažu nam službe. Nemam riječi zahvale za njih. Svaka čast i gradonačelniku i svim službama. Svima onima koji su zvali”, rekao je kroz suze Mate Pervan kojemu je kompletna kuća pod vodom.

“Tu je šest metara dubine vode. Šteta je ogromna. Električni aparati, namještaj, auti…Najteže u ovoj situaciji mi je bilo kada sam vidio nevistu sa dvoje unučića da izlazi iz kuće sa drugog kata. To mi je bilo najteže. A ovo sve drugo..svega će biti, samo u ovom trenutku da spasimo glavu”, kaže.



Uvjeren je da će ovakva situacija potrajati najmanje deset do petnaest dana.

“Ovako će biti 10 do 15 dana, dok se voda ne povuče, ali u Vrgorac se neće moći ući i dulje. Svaka pomoć nam je dobrodošla, ali najpotrebnije je kada bi se mogao tunel napraviti za odvod vode. To bi bila najveća pomoć, jer ako se bude ova voda vraćala onda nema života u ovom selu”, govori.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI