STIŽE NOVA EMISIJA! Tihomir Dujmović na televiziji vodi show kakav nigdje u Hrvatskoj ne možete pogledati!

screenshot

Kolumnist portala Dnevno i novinar tjednika 7dnevno, Tihomir Dujmović, punih je 12 godina vodio talk showove na raznim lokalnim televizijskim postajama, a bio je i nagrađen za najbolji talk show u Hrvatskoj. Nakon dugogodišnje pauze Dujmović se vraća na male ekrane, i to na televiziju Z1.

„Press club Tihomira Dujmovića“ je njegov novi format, koji je u osnovi razgovor s dvojicom novinara glede najvažnijih političkih događaja tog tjedna.

Gledatelji će kod Dujmovića imati priliku gledati novinare koje nigdje drugdje u pravilu ne možete čuti ni vidjeti. Gosti će mu se, kako doznajemo sa Z1 televizije, izmijenjivati u svakoj emisiji, s tim da će, ovisno o temama, neke novinare povremeno ponovo pozivati u emisiju.

Prva emisija na Z1 televiziji na redu je ovog četvrtka u 20 sati, a gosti će mu biti Ivica Marijačić, glavni urednik „Hrvatskog tjednika“ i Josip Jović, bivši urednik „Slobodne Dalmacije“ koja je u njegovo vrijeme imala rekordnih stotinu tisuća prodanih primjeraka dnevno, kaže nam Dujmović.

Inače, Marijačić i Dujmović bili su kolumnisti u Jovićevoj „Slobodnoj Dalmaciji“, a obojica su, kako nam kaže Dujmović, nakon Jovićeve smjene dobili otkaz.Odabir gostiju sugerira da će Dujmović zapravo ugošćivati novinare desne provenijencije, koje kod drugih medijskih kuća publika nema priliku gledati.

“Za ovu emisiju držim da će popuniti točno onu prazninu koju hrvatski informativni prostor nema godinama. Radi se o političkim analizama novinara suverenističke i konzervativne provenijencije koje drugi mediji kao po komandi ignoriraju. Pozicija novinara desne provenijencije u Hrvatskoj najsličnija je poziciji crnaca pedesetih godina u Americi i tako je kod nas već punih 20 godina. U tom smislu, ova emisija će u hrvatskom informativnom prostoru donijeti osvježenje, a ja ću se pobrinuti da izbor tema i gostiju doista budu na nivou“, rekao nam je Dujmović.

Što se tiče gostiju u ostalim emisijama, rekao je kako će se redovito mijenjati.

„U emisiji će uvijek sudjelovati uz mene još dvojica novinara. Nekad će oba biti u studiju, nekad jedan na Skypeu, a drugi u studiju. U emisiju ćemo uključivati i relevantne sugovornike izvan Hrvatske, jer je taj vanjskopolitički prostor prepunjen jednoznačnim ideološkim pogledima! Naime, mi smo toliko uronjeni u regiju, da doista živimo „regiju kao treću Jugoslaviju“. Nemamo pojma što se događa u Sloveniji ili Poljskoj ili Mađarskoj, ali nema dnevnika bez tri vijesti iz Srbije! I inače ćemo poraditi na novim svježim javljanjima izvana, kad god za to bude prigode, jer u hrvatskom informativnom prostoru se iz inozemstva najčešće javljaju ljudi koji su još pratili Josipa Broza Tita na njegovim putovanjima. Takva su im i javljanja“, kaže Dujmović.

Prije tri godine imao je talk show na HTV-u.

„S obzirom da je ta emisija znala biti kritična prema vladajućoj garnituri, na intervenciju aktualne Plenkovićeve političke vlasti, unatoč primjerenoj gledanosti, bila je zabranjena u idućoj sezoni, što je izazvalo burne reakcije, tako da je i u tom kontekstu ovo moj prvi pravi povratak pred tv kamere“, zaključio je.

Nema dvojbe da će nova Dujmovićeva emisija izazivati brojne reakcije.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI