STIŽU NOVI BRANITELJI! GLAVAŠ OGORČEN: ‘Status branitelja dobije svaka šuša i 25 godina po završetku rata’

Emica Elvedji/CROPIX

Branimir Glavaš izrazio je “duboko ogorčenje” prijedlogom Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji prema kojem bi se pojednostavnila procedura za dobivanje braniteljskog statusa.

“Odgovorno tvrdim da između 250 i 300 tisuća ljudi, koji sada imaju status branitelja, to uopće nisu trebali dobiti. Moja je procjena da je u Domovinskom ratu sudjelovalo približno 250 tisuća naših građana. Svi ostali koji su formalno branitelji zlorabili su sustav ili im je to čak vlast omogućila.

Neću reći da su to lažni branitelji, ali branitelji sigurno nisu bili. Razumijem i da su, primjerice, kirurzi u ratnim zonama branitelji, ali da baš svaka šuša i 25 godina po završetku rata dobije ovaj status, to mi je potpuno neprihvatljivo. Nije mi jasno kako je moguće da se i dalje mijenja zakon kako bi još neki bili branitelji. Uvjeren sam da ti novi nemaju nikakve veze s Domovinskim ratom i da samo pokušavaju steći nekakve povlastice”, rekao je Glavaš za Novi list.

Nadodao je kako je njegov dojam da je u obrani Hrvatske sudjelovao znatno manji broj ljudi “Umjesto da se smanji broj branitelja, zbog glasova na izborima proizvode se novi”, zaključio je Glavaš.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI