ŠTO JE ‘GUGLAO’ NAPADAČ S MARKOVA TRGA? Moguće mete zaista premijer i predsjednik

Foto: Pixsell

Istraga povodom napada na Markovu trgu nastavlja se, a čini se da su sada na red došle i društvene mreže napadača, 22-godišnjeg Danijela Bezuka. 

Kako javlja Jutarnji list, policija je na njegovu računalu pronašla tekstove, ali i fotografije s uredima Vlade i predsjednika, lokacijama tih objekata, rutama kojima se do njih dolazi te redovnim aktivnostima predsjednika i premijera. Sa svim tim na umu lako je zaključiti da su zaista premijer i predsjednik bili meta, kako je nedavno rekao i sam premijer Andrej Plenković. No, istraga je još u tijeku pa nikakvi definitivni zaključci nisu službeni.

U svakom slučaju, sada je na SOI, policiji i Državnom odvjetništvu da analizira komunikaciju napadača. Pritom promatraju i onu preko društvenih mreža, osobnog mobitela te računala.

Uz to, s obzirom na to da je Bezuk kraće vrijeme boravio u Njemačkoj, gdje mu radi i jedan od braće, putem međunarodne pravne pomoći zatražena je i pomoć njemačke policije.

Podsjetimo, u samom Zagrebu boravio je od nedjelje, a odsjeo je u jednom hostelu. U jutarnjim satima u ponedjeljak došao je na Markov trg taksijem i uputio se u zgradu Vladu. Tamo su ga iznenadila dva policajca pa je zapucao na jednoga i teško ga ozlijedio. Drugi je uzvratio paljbu, no Bezuk je već pobjegao. Njegovo tijelo kasnije je pronašla policija, ubio se.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI