ŠTO OTKRIVA SMS IZ MOBITELA JOSIPE RIMAC? Predložit će Plenkovića za svjedoka

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pripremajući svoju obranu, za korupciju osumnjičena Josipa Rimac odlučila je i ljude iz samog državnog vrha izravno uplesti u aferu Vjetroelektrane Krš-Pađene, objavio je Nacional.

U spisu USKOK-a piše da je Josipa Rimac 6. prosinca 2019. predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću poslala SMS u kojem ga je tražila da on organizira sastanak jer je projekt vjetroelektrane “zapeo u začaranom krugu šume-imovina-poljoprivreda”.

Plenković ju je istoga dana nazvao na mobitel.

Nacional otkriva kako je dogovoren sastanak na kojem se o tome detaljno diskutiralo i tko će još iz Vlade i DORH-a biti predložen za svjedoka.

Podsjećamo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sumnjiči 13 državnih dužnosnika i poduzetnika u aferi Vjetroelektrane, među kojima je prvoosumnjičena smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.Josipa Rimac bila je u istražnom zatvoru u Remetincu od kraja svibnja. Potkraj kolovoza u sklopu novog proširenja istrage ispitana je u USKOK-u gdje je izjavila da se ne osjeća krivom. Nakon toga, 29. rujna izašla je iz zatvora.
Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI