ŠTO PLENKOVIĆ IMA S TIME? Sin poznatog hrvatskog novinara ‘pao’ s Todorićem

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

I bivši izvršni potpredsjednik Agrokora Mislav Galić spominje se kao jedan od protagonista optužnice u slučaju Agrokor.

Galić je u sklopu istrage u ovoj aferi svojedobno uhićen, a podsjećalo se kako se uz ostalo u poslovnom carstvu Ivice Todorića skrasio kao izvršni potpredsjednik za poslovnu gruru Hrana, ali i kao šef Uprave Jamnice.

Mislav Galić sin je bivšeg glavnog ravnatelja HRT-a i nekadašnjeg hrvatskog veleposlanika u Francuskoj Mirka Galića, čiji je zamjenik svojevremeno bio današnji predsjednik Vlade.

Plenković je naime u Ministarstvu vanjskih poslova posao našao 1994-te godine, nakon toga u periodu od 2005. do 2010. boravi u Parizu kao zamjenik dvojice hrvatskih veleposlanika, prvo Božidara Gagre, a zatim Mirka Galića.

Todorić i Galić godinama se poznaju, a on je nakon školovanja u Francuskoj zaposlio njegova sina Mislava i to kao pomoćnika direktora riznice.



Međutim, Galić junior ubrzo napreduje do direktorske pozicije u Ledu, na kojoj se zadržao desetak godina nakon čega postaje izvršni potpredsjednik koncerna zaduženog za grupaciju Hrana.

Jedno vrijeme mediji su se propitkivali hoće li se istražitelji pozabaviti reklamiranjima Agrokora na javnoj televiziji u ravnateljskom mandatu Mirka Galića, no za to po svemu sudeći ipak nije bilo potrebe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI