Stožer objavio nove mjere: Kafići mogu raditi do ponoći, ukida se zabrana treniranja u zatvorenom…

Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Nacionalni stožer civilne zaštite u petak je objavio kako su u posljednja 24 sata zabilježena 134 nova slučaja. Na tjednoj razini imali smo 1056, a u ovom tjednu 814, što je 22.9 posto manje nego u prošlom tjednu.

Alemka Markotić na konferenciji je istaknula kako zabrinjavaju nove varijente virusa.

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera, Davor Božinović, poručio da se ne možemo opustiti.


“O nama ovisi kakva će nam biti zdravstvena slika i gospodarska u narednom razdoblju. Stožer produžuje mjere za javni prijevoz i trgovine do 30. lipnja. Ulazak u Republiku Hrvatsku osobama koje dolaze iz schengenskog prostora, a koje su cijepljene s dvije doze cjepiva bit će omogućen ulazak čim se cijepe drugom dozom, neće trebati čekati protek vremena od 14 dana”, rekao je Božinović.

“Smisao odluka je da se što više toga omogući, da se otvore mogućnosti koje nam trenutna epidemiološka situacija dopušta, ali sve mora biti kontrolirano. Ne zbog toga što to želi Stožer, nego kako bismo sačuvali epidemiološku sliku, kako iz Hrvatske ne bi išle slike masovnog okupljanja kao što je bilo proteklih dana, jer to nije dobra pozivnica za strane goste”, izjavio je Božinović.Facebook Comments

Loading...
DIJELI