STRAVA U MAKSIMIRU Zapalili su muškarca zato što je gej?

Policija je priopćila kako je muškarac teško ozlijeđen te kako utvrđuju okolnosti ovog događaja.

Za vrijeme subotnje šetnje Maksimirom, dvojica napadača zapalili su 50-godišnjaka, djelatnika jedne zagrebačke gradske tvrtke, javlja Jutarnji list. Ovaj stravičan incident dogodilo se nadomak stepenica gdje se nalazi Sokolska.

Muškarac je policiji ispričao kako su ga dvojica nepoznatih maskiranih muškaraca prvo pitala za upaljač. Rekao im je da nema, a oni su od njega pokušali doznati što radi u parku. Od straha im je rekao da čeka prijatelja, premda je išao samo prošetati. A onda je uslijedio šokantan napad – najvjerojatnije molotovljevim koktelom, a vatra je brzo zahvatila njegovu jaknu.

Prolaznici su čuli pozive u pomoć te je muškarac spašen i hospitaliziran s opekotinama II. stupnja u Klinici za traumatologiju u Zagrebu. U PU zagrebačkoj kažu kako i dalje intenzivno rade na rasvjetljavaju slučaja, a Jutarnji je razgovarao s ozlijeđenim muškarcem koji kaže kako se “očito našao u krivo vrijeme na krivom mjestu”.

“U subotu navečer sam se otišao prošetati maksimirskom šumom jer u nedjelju nisam radio. Živim blizu i često tamo odem uhvatiti zraka jer situacija s koronom nije bajna. Ušao sam na šetnicu i hodao prema kipu sokola. Prošao sam kraj jedne klupice na kojoj su bila dva muškarca. Jedan me upitao: ‘Imaš upaljač? Šta radiš? Koga čekaš? Kuda ti se žuri?’ U strahu sam rekao da upaljač nemam i izmislio da čekam prijatelja koji još uvijek nije došao te sam produžio dalje. Kad sam se vraćao nazad po šetnici, dečki su ustali s klupice i kao fol se počeli razilaziti.



Nakon par koraka počeo sam gorjeti. Nešto me pogodilo u prsa, valjda molotovljev koktel. Vatra je bila na meni i počela se širiti”, kazao je nesretni muškarac za Jutarnji. Vikao je, a u pomoć mu je uskočilo dvoje mladih ljudi. “Vatra se proširila sve do vrata po ovratniku, nagorio mi je desni dio lica, čelo, opečen mi je vrat, lijeva šaka… Izgledam kao nakaza”, kaže.

“Nisam se ni s kim išao naći, ne koristim chatove i ne upoznajem ljude na društvenim mrežama. Imam stari mobitel bez kamere, tako da sam uvjeren da je u mom slučaju ipak riječ o iživljavanju na fizički slabijim osobama te su sigurno prokužili moju seksualnu orijentaciju”, kaže muškarac.

“Naime, imam 49 kilograma. Mršav sam jako, ali žilav. Živimo u 21. stoljeću i žalosno je što se događa. Gay jesam, ali to je moja osobna stvar. Prvenstveno sam čovjek koji pošteno 28 godina radi svoj posao u zagrebačkoj gradskoj tvrtki. Ne znam kako ću se ovakav vratiti na posao jer sam ruglo. U sekundi mi se promijenio život”, rekao je ovaj muškarac za Jutarnji.

Iz policije su se o ovom stravičnom događaju oglasili priopćenjem:

“26. prosinca oko 21.40 sati u Maksimiru, Maksimirski perivoj, u parku je 50-godišnjak teško ozlijeđen na način da je zadobio opekline te mu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, ozljede zasad nisu okvalificirane. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja”, šturo je priopćila zagrebačka policija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI