SUVERENISTI OPRALI HDZ: Gdje bi vladajući zapošljavali rodbinu, kumove i stranačke vojnike kad ne bi bilo firmi poput Podravke’?

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre komentirao je danas imenovanje Martine Dalić predsjednicom uprave Podravka. Litre je kritizirao ovaj potez Vlade poručivši kako je Hrvatska taoc HDZ-ovih uhljebničkih politika i stranačkog kadroviranja.

Povrh toga, zastupnik Hrvatskih suverenista naglasio je kako su “premijer i Vlada ovim potezom izgubili kredibilitet da govore o gospodarskim temama.

“Hrvatski gospodarski dragulj predan je u ruke Martini Dalić  unatoč aferi Borg te propustima vezanih uz proces propasti Agrokora čime”, rekao je Litre.

„Kod ovog imenovanja stručnost, reference i zasluge nisu upitne ako pitate ljude koji odlučuju. Sve od navedenog je bivša ministrica dokazala onima, odnosno bolje rečeno, onome čije je mišljenje jedino važno. Capo di tutti capo može što god hoće, pa tako može i imenovati svoju bivšu ministricu na čelno mjesto jedne od vodećih hrvatskih kompanija. Ovo imenovanje Martine Dalić predsjednicom uprave Podravke jasno govori da su obračuni vladajućih s korupcijom i amoralnim ponašanjem uvijek samo kozmetički i privremeni“, kazao je Milanović Litre dodavši kako takvi potezi ne pokazuju samo da Plenković i Vlada nemaju volje, želje ni snage da prekinu s takvim praksama, već dokazuju njihove temeljne vrijednosti kada je u pitanju odnos prema državnoj imovini odnosno imovini hrvatskog naroda”, rekao je Litre.

Ekonomija nam je politizirana kao da smo u Sovjetskom Savezu„Kao i Vegeta, Podravkin najpoznatiji proizvod, Plenković se miješa u baš sve, ekonomija nam je politizirana kao da smo u Sovjetskom Savezu, samo još nedostaju Petogodišnji planovi i značke udarnika, a to potvrđuje i nedavna neformalna koalicija s gospođom Peović iz Radničke fronte i puhanje u isti rog oko bastiona vladajućih zvan HGK. Jasan je motiv vladajućih na čelu s predsjednikom Vlade da se hrvatska tranzicija iz socijalističke ekonomije nikada ne dovrši, jer kada bi politika izgubila kontrolu nad tvrtkama poput Podravke, kamo bi smještali bivše ministre opterećene aferama, gdje bi zapošljavali rodbinu, kumove i stranačke vojnike? Iza nas su preko tri desetljeća obnovljene hrvatske državnosti koja nažalost nisu rezultirala zadovoljavajućim gospodarskim rastom i razvojem. Hrvatska stagnira, Hrvatska zaostaje i prestigle su nas mnoge tranzicijske zemlje, zapravo skoro sve“, naglasio je Milanović Litre zaključivši kako je upravo Plenkovićevo komesarsko imenovanje Dalić na čelo Podravke savršeni primjer koji objašnjava zašto se sve to dogodilo.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI