SUVERENISTI PROTIV UVOĐENJA EURA: ‘Ruža Tomašić ispravljala je greške koje su napravljenje kod pristupanja EU-u”

Foto: Hrvatski suverenisti

Marko Milanović Litre, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, za N1 je komentirao potpisivanje potpisa za referendumsku inicijativu “Zaštitimo hrvatsku kunu”.

“Mjenjačnice su se uključile u prikupljanje potpisa” otkriva Milanović Litre . “To je pitanje radnih mjesta, kakvo god mišljenje netko imao o mjenjačnicama, nekoliko tisuća obitelji ovisi o tome poslu”, govori.

“Izaći ćemo s konkretnim brojkama do kraja ovog tjedna”, kaže.

“Mjenjačnice su se uključile u prikupljanje potpisa” otkriva Milanović Litre . “To je pitanje radnih mjesta, kakvo god mišljenje netko imao o mjenjačnicama, nekoliko tisuća obitelji ovisi o tome poslu”.

“Ovo su neke vrijednosti i stavovi za koje smo se zalagali i prije. Ovo je u globalu nešto što mi želimo i na koji način želimo djelovati u RH”, rekao je.



Suverenisti su ostali usamljeni u ovoj inicijativi, nisu ih podržali ni ostali euroskeptici na političkoj sceni. “Što smo trebali, a nismo, to ne možemo ispraviti.” Dodaje da se sada treba boriti za dobrobit hrvatskih građana.

“Mi smo euro realisti”, izjavio je.

“Rad Ruže Tomašić je bio ispravljanje svih grešaka koje su napravljene kod pristupanja EU-u”, rekao je o svojoj bivšoj šefici.

“Mi nismo protiv EU-a nego za drugačiji EU”, smatra.

“Mi smo se obvezali ugovorom da ćemo u nekom trenutku prihvatit euro kao svoju valutu, ali nije rečeno kada. Imamo isti ugovor kao Poljska, Mađarska Rumunjska. Svi oni nisu uveli euro, a sasvim normalno funkcioniraju danas. Mi smo formirali pitanje tako da kaže da će Hrvatska prihvatiti euro u trenutku kad zadovolji kriterije iz Maastrichta. To se ne može raditi pa je jedini način bio da pitanje bude takvo. Ono je stvar demokracije i demokratskih procesa. Dobivamo i podršku ljudi koji su za euro”, rekao je Suverenist i objasnio da je cilj Suverenista da se u Ustav unese da je novčana jedinica u Hrvatskoj kuna i da se odluka o novoj valuti može donijeti samo na referendumu.

Na taj način žele zaustaviti plan vlade o uvođenju eura u Hrvatskoj od 2023. godine. U slučaju da uspiju u ovom planu, o uvođenju eura bi se moralo odlučivati na novom referendumu. O tome koji su politički razlozi za ovakvu inicijativu kaže da hrvatsko gospodarstvo koje se bazira na turizmu ne može podnijeti teret uvođenja eura.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI