SVE GORI U BANSKIM DVORIMA ZBOG FRKINA STANA! Plenkoviću nije drago, njemu je povjerio sve najvažnije poslove u Vladi

Foto: Jure Miskovic/Cropix

Predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić živi u Jurišićevoj ulici, u državnom stanu od 96 m2, tu je nekretninu dobio na korištenje budući da je prebivalište prijavio u Općini Sali na Dugom otoku. Riječ je o obiteljskoj kući Frkinog oca, u kojoj je prijavljen.

Poznato je da je Plenkovićev predstojnik rođen u Parizu, cijelu je karijeru proveo u diplomaciji, a poznato je i kako je Frka-Petešić jedan od najvažnijih Plenkovićevih suradnika pa je u skladu s time ova afera u vladajućim redovima protumačena kao golemi udar na predsjednika Vlade.

”U Vladi je skandalozno, Plenković je izvan sebe, on se s tim aferama sve teže nosi, na rubu je pucanja. Kako se za sada čini Frka nikada nije živio na Dugom otoku, to znači da je po svemu sudeći prijavio fiktivno prebivalište da u Zagrebu stekne pravo na besplatan stan. To je nešto za što je Plenković morao znati, netko je to morao provjeriti i reći premijeru, ako se već on sam time nije pozabavio, naravno da je to ogroman skandal”, komentira sugovornik blizak Plenkoviću te kaže kako se sada nastoji svim mogućim sredstvima kamuflirati nastala šteta, a Plenkoviću bi pak kako nadalje svjedoči teško palo to da se mora odreći Frke.

”On je njemu povjerio sve najvažnije poslove u Vladi, Frka je na čelu povjerenstva koje je nabavljalo francuske borbene avione. On je praktički ključ Plenkovićeva strateškog partnera s Francuzima i Macronom, zato Plenković i vjeruje kako je ovo udarac na njega”, kaže naš sugovornik nadalje te napominje kako će slučaj vjerojatno istražiti Državno odvjetništvo, prema kojemu je doduše javnost skeptična pa je malo vjerojatno da će oni u toj svojoj eventualnoj istrazi otkriti nešto sporno.

”Vjerojatno će se sve svesti na plaćanje kazne za lažno prebivalište, ali ovo definitivno nije dobro za Plenkovića, tim više što je država po hitnom postupku obnovila Frkin stan, u vrijeme kada cijela država na veliko raspravlja o kašnjenju obnove, ovo je ogromna pljuska premijeru, ne može se to gledati samo kao Frkina afera”, zaključuje.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI