’SVI GRIJEŠE, ALI NEMOJ NEGIRATI’: Gradonačelnik Jelić otkrio nam je, Stojković ga je kontaktirao, javili se i iz parohije

Policijska uprava šibensko-kninska po službenoj je dužnosti pokrenula izvide temeljem snimke s kninske tvrđave na kojoj autor iste to područje naziva “srpskom krajinom” te “otetim područjem”. Detalje istrage, potvrdio nam je glasnogovornik policijske uprave Šime Pavić, trenutno ne mogu iznositi u javnost jer istraga je u tijeku. “Hoćemo li nove informacije imati za 2 ili 5 dana, to ne znam, ali o saznanjima ćemo pravovremeno izvijestiti javnost”, rekao je.

Spornu snimku rano jutros PU šibensko-kninskoj prijavio je i gradonačelnik Knina, Marko Jelić, no, govori nam, policija je sama po službenoj dužnosti već pokrenula slučaj.

Upitan o ostvarivanju kontakta sa samim Milošem Stojkovićem, teologom i delegatom manastira na čijem se Facebook profilu snimka i pojavila, a koji je zaista proveo dan u Kninu, gradonačelnik tvrdi kako mu je teolog proslijedio istu poruku koju je iznio u lokalnom portalu. Tada je istaknuo kako glas na snimci nije njegov te da se radi o objavi na koju je bio označen, ali i ne otkriva tko ga je označio.

“Nisam mu na tu poruku odgovorio”, jasno će Jelić koji govori kako takav način komunikacije očekujete od političara, ali ne od teologa. On u istinitost snimke ne sumnja.

“Svatko mora odgovarati i priznati to. Svi griješe, grešni smo. Nemoj negirati”, dodaje.“To je bila humanitarna aktivnost koja je pohvalna. Običaj je da se za blagdan svetog Save donose pokloni. To je dio vjere i to je tradicija. Onda dođe netko i napravi diplomatski incident, jer ova je situacija izravno uključila dvije države”, tvrdi gradonačelnik pa podsjeća kako je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zatražilo očitovanje Veleposlanstva Srbije u Hrvatskoj.

“Mi u Kninu tako ne živimo. Ovo je država svih nas. Dođe jedan ovakav čovjek i unese nemir jer nije postigao ništa drugo nego unio nemir”, zaključuje.

Otkriva nam gradonačelnik kako se nakon incidenta čuo s nizom paroha dalmatinske parohije koji nemaju veze s incidentom i koji s istim ne žele ni imati veze, a koji su svakako osjetili potrebu javiti se.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI