’SVI GRIJEŠE, ALI NEMOJ NEGIRATI’: Gradonačelnik Jelić otkrio nam je, Stojković ga je kontaktirao, javili se i iz parohije

Policijska uprava šibensko-kninska po službenoj je dužnosti pokrenula izvide temeljem snimke s kninske tvrđave na kojoj autor iste to područje naziva “srpskom krajinom” te “otetim područjem”. Detalje istrage, potvrdio nam je glasnogovornik policijske uprave Šime Pavić, trenutno ne mogu iznositi u javnost jer istraga je u tijeku. “Hoćemo li nove informacije imati za 2 ili 5 dana, to ne znam, ali o saznanjima ćemo pravovremeno izvijestiti javnost”, rekao je.

Spornu snimku rano jutros PU šibensko-kninskoj prijavio je i gradonačelnik Knina, Marko Jelić, no, govori nam, policija je sama po službenoj dužnosti već pokrenula slučaj.

Upitan o ostvarivanju kontakta sa samim Milošem Stojkovićem, teologom i delegatom manastira na čijem se Facebook profilu snimka i pojavila, a koji je zaista proveo dan u Kninu, gradonačelnik tvrdi kako mu je teolog proslijedio istu poruku koju je iznio u lokalnom portalu. Tada je istaknuo kako glas na snimci nije njegov te da se radi o objavi na koju je bio označen, ali i ne otkriva tko ga je označio.

“Nisam mu na tu poruku odgovorio”, jasno će Jelić koji govori kako takav način komunikacije očekujete od političara, ali ne od teologa. On u istinitost snimke ne sumnja.

“Svatko mora odgovarati i priznati to. Svi griješe, grešni smo. Nemoj negirati”, dodaje.



“To je bila humanitarna aktivnost koja je pohvalna. Običaj je da se za blagdan svetog Save donose pokloni. To je dio vjere i to je tradicija. Onda dođe netko i napravi diplomatski incident, jer ova je situacija izravno uključila dvije države”, tvrdi gradonačelnik pa podsjeća kako je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zatražilo očitovanje Veleposlanstva Srbije u Hrvatskoj.

“Mi u Kninu tako ne živimo. Ovo je država svih nas. Dođe jedan ovakav čovjek i unese nemir jer nije postigao ništa drugo nego unio nemir”, zaključuje.

Otkriva nam gradonačelnik kako se nakon incidenta čuo s nizom paroha dalmatinske parohije koji nemaju veze s incidentom i koji s istim ne žele ni imati veze, a koji su svakako osjetili potrebu javiti se.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI