SVI KANDIDATI ZA ZAGREBAČKOG GRADONAČELNIKA: Dva su imena intrigantna

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Bez konkretnih planova, kandidata i strategije u većini stranaka teku pripreme za nadolazeće lokalne izbore o kojima se doduše i bez jasnih smjernica učestalo razgovara.

Kandidata će biti podosta na svim razinama, tvrde to predstavnici parlamentarnih stranaka u našoj zemlji, no dok oni na spomen izbora odmahuju rukom, vremena za pripremu sve je manje. Zna to vrlo dobro zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je u utrku za sedmi uzastopni mandat već krenuo podsmjehujući se svima onima koji su ga prije reda otpisali.

Tko će iz HDZ-ovih redova krenuti na Bandića zasad nije poznato, no priča se po svemu sudeći svodi na mladog šefa zagrebačke organizacije Mislava Hermana. Osim što hadezeovci ne znaju s kime bi rušiti gradonačelnika i bi li ga uopće rušili, u dilemi su i u najvećoj oporbenoj stranci, tako se vode žustri pregovori s Tomislavom Tomaševićem koji se za SDP-ovce po pitanju pregovora pokazao kao tvrd orah.

Da bi opet mogla u ring s Bandićem poručuje pak Anka Mrak Taritaš, a da je definitivno ušla u kampanju vidljivo je iz posljednjih nastupa bivše ministrice Vesne Škare Ožbolt. Za svoj djelić vlasti u metropoli bori se i popularni gradski zastupnik Renato Petek, a tim za kampanju formirao je i poznati arhitekt Otto Barić.

Kao potencijalni kandidat za gradonačelnika Zagreba spominje se i bivši premijer Tihomir Orešković koji bi mogao ujediniti Most i Škorin Domovinski pokret.



Sa svojim kandidatom u borbu na Zagreb po svemu sudeći kreću Suverenisti, a tu se pak u kontekstu kandidature spominje Bernardica Juretić.

O opetovanoj kandidaturi navodno razmišlja i Bruna Esih, dok za to vrijeme u Bandićevu timu zadovoljno trljaju dlanovima te kažu: Što više kandidata, to bolje!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI