SVI S PRSTIMA U PEKMEZU Što je napravila supruga bivšeg ministra zdravstva?

Sudac sa zagrebačkog Trgovačkog suda Mihael Kovačić, prvookrivljeni u najnovijem Uskok-ovom predmetu zbog korupcije u stečajnim postupcima, na ispitivanju je priznao sva djela koja mu se stavljaju na teret, neslužbeno se doznaje.

Riječ je o prilično velikom broju takvih inkriminirajućih djela.

Istražujući Kovačića, Uskok je prošle godine u rujnu tajno snimio razgovor između Tatjane Kujundžić, supruge nekadašnjeg ministra zdravstva Milana Kujundžića i likvidatora njezine tvrtke Zidni vrt Jure Marušića.

Navodno su dogovarali kako da stečajni sudac Kovačić, predmet njezine tvrtke obradi preko reda, objavio je Telegram.

Marušić je vodio likvidaciju tvrtke Tatjane Kujundžić, a tada je bio pod mjerama tajnog nadzora.Županijski sud u Zagrebu je za njega izdao nalog za tajno praćenje i prisluškivanje. No, u Uskokovoj akciji Marušić nije osumnjičen, ali je na popisu svjedoka.

O čemu je zapravo bilo riječi? Tvrtka Tatjane Kujundžić Zidni vrt je 2015. likvidirana. No, njena vlasnica se nije mirila time već je na sebe htjela prenijeti nekretninu koja u postupku likvidacije nije riješena.

Da je Tatjana Kujundžić o tome telefonski obavijestila Marušića, postoji telefonski dokaz iz 23. rujna 2020. Nakon toga, Marušić se obratio voditeljici Pisarnice suda Aleksandri Mažić kako bi “pogurala” predmet. I ona  je ovih dana uhićena.

Uskok ima saznanja da su Aleksandra Mažić i sudaca Kovačić neko vrijeme bili ljubavnici. Zbog toga je imala značajne ovlasti u kontroli spisa i podnesaka koji su dolazili na sud.

Kako su ustvrdili istražitelji, na taj je način kontrolirala spise i dostavljala ih korumpiranom sucu.

Među ostalim spisima, na stolu suca Kovačića, našao se i predmet Tatjane Kujundžić.

Uskok je na temelju tajno snimljenih telefonskih razgovora ustvrdio kako je Aleksandra Mažić o svemu pa i “kretanju spisa” povratno obavještavala Juru Marušića.

Telegram neslužbeno doznaje kako je predsjednik Trgovačkog suda Nino Radić slučaj ponovne likvidacije tvrtke Zidni vrt prošle godine s Kovačića prebacio na drugog suca koji je predmet i dovršio.

Ostaje pitanje kako to da Uskok nije prijavio Tatjanu Kujundžić i nije pronašao osnovu za pokretanje kaznenog postupka protiv nje u sklopu ove akcije.

Telegram je kontaktirao i Juru Marušića koji tvrdi da nije učinio ništa sporno. Iako Uskok ima snimke razgovora, on je rekao kako je “samo napisao dopis da moli za žurnost i to predao u Sudski registar, a ne Kovačiću”, objavio je Telegram.

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI