Thompsonov odvjetnik osvrnuo se na uhićenja: “Mamić je zapravo pokopao i sebe jer je sam sebe izložio kaznenom progonu”

Photo: Denis Kapetanovic /PIXSELL

Nakon uhićenja osječkih sudaca u srijedu, bivši čelnika GNK Dinama Zdravko Mamić našao se opet u fokusu javnosti.

O cijeloj situaciju svoj osvrnt je ddao i Thompsonov odvjetnik Davorin Karačić.

Objavu prenosimo u cjelosti:

“Nakon što je Zdravko Mamić prozvao nekoliko sudaca s tvrdnjom da im je plaćao mito da bi ga u svakom slučaju oslobodili optužbe u kaznenom postupku, a da su oni uzeli to mito ali nisu napravili to što se od njih očekivalo i za što im je plaćeno, započela su uhićenja a sam Zdravko je to nazvao lustracijom hrvatskog pravosuđa.
Stoga, najveću uslugu hrvatskom pravosuđu i hrvatskoj državi bi napravio ako bi otkrio je li možda plaćao nekim sucima da protupravno donose odluke u njegovu korist ili korist struktura kojima je pripadao a da su to ovi to tako i napravili.
Ne zavaravajte se. Optužbama o davanju mita, Mamić je zapravo pokopao i sebe jer je sam sebe izložio kaznenom progonu, zajedno s onima koje optužuje da su primili mito.
Utvrdi li se okolnost da su predmetni suci doista primili mito s tom svrhom, to neće automatski dovesti do boljeg pravnog položaja Zdravka Mamića u postupcima koji slijede a neće ni u postupku koji je pravomoćno dovršen.
Pravnim dibidusima, u vezi prethodno navedenog neću ništa tumačiti jer pravni dibidusi uvijek, po gostionicama ili ispred dućana, najbolje znaju pravnu situaciju za nekoga iako najčešće imaju problema već i sa znanošću i umjetnošću pisanja i čitanja.
Ako je Zdravko dakle, odlučio biti kamikaza, onda bi za ovo društvo jedino korisno bilo da bude kamikaza do kraja pa iznese navode, jesu li mu odnosno postoje li suci koji su njemu ili strukturama kojima pripadao, za novac ili druge pogodnosti pogodovali i o kome bi se radilo.
Sve ostalo je lakrdija a ne lustracija”
Facebook Comments

Loading...
DIJELI