TKO ĆE KOGA AKO NE SVOJ SVOGA: Tomaševiću GONG opalio šamar zbog izbora Uprave Holdinga

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Tomislava Tomaševića mnogi su optuživali da ima saveznike u civilnim udrugama i nevladinom sektoru, ali ako je to i bilo tako čini se kako je medeni mjesec završio.
Naime, njegova odluka o imenovanju članova Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog Holdinga bez natječaja nije baš sjela GONG-u.

Tomašević je u kampanji govorio da će prekinuti s praksom netransparentnog zapošljavanja i da će zapošljavati isključivo na natječajima i onda je među prvim potezima koje je napravio imenovao Upravu Holdinga bez natječaja. I dok Tomašević smatra da nije prekršio obećanje u GONG-u misle drugačije.

Prenosimo njihovo priopćenje.


“Ako zaista želi promijeniti model upravljanja Zagrebom i nakon dvadeset godina vladavine Milana Bandića prekinuti s praksom netransparentnog zapošljavanja, Gong smatra kako se novi gradonačelnik Tomislav Tomašević trebao držati obećanja i standarda najavljenih u izbornom programu. Iako je nesporno da su Grad i Holding u golemim dugovima i da je nužno djelovati što hitrije, imenovanja bez natječaja nisu put koji su građani i građanke na izborima odabrali želeći promjenu u upravljanju gradom Zagrebom”, poručuju.

“Prvi potez novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića – imenovanje stručnjaka u upravu i Nadzorni odbor Zagrebačkog Holdinga, ali mimo javnih natječaja – ne samo da je suprotan izbornim obećanjima, nego je i suprotan onome što traži Zakon o sprečavanju sukoba interesa. Taj zakon propisuje da se uprava trgovačkih društava u vlasništvu jedinica lokalne i regionalne samouprave trebaju birati na prijedlog predstavničkih tijela.S obzirom na izborni rezultat i najave da će se raskrstiti s praksama prethodnika, smatramo da je novi gradonačelnik trebao voditi dobrim primjerima, ali i vlastitim predizbornim obećanjima. Za transparentno provođenje javnih natječaja uvijek treba naći vremena”, navodi GONG u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI