TKO I ZAŠTO IGNORIRA BISKUPA KOŠIĆA? ‘Da mu je poginulo pola biskupije, imam dojam da ga ne bi ništa pitali!’

U emisiji Z1 televizija “Press klub Tihomira Dujmovića” večeras gostuje sisački biskup Vlado Košić.

“Iako iznimno popularan u narodu, priznat i karizmatičan, biskupa Košića, premda je njegova biskupija u centru katastrofalnog potresa na Banovini, mainstream mediji ignoriraju preko svake mjere. Da mu je poginulo pola biskupije, čovjek ima dojam da ga mainstresam mediji ništa ne bi pitali! Jer je za njih ideološki nepodoban”, rekao nam je Dujmović.

U biskupiji koju Košić predvodi, čak deset crkava je sravnjeno sa zemljom, sedamnaest crkava je teško oštećeno, a mnoge druge nešto lakše. Ukupna šteta se penje na između 400 i 500 milijuna kuna.

O svim relacijama potresa, o paralelnim napadima na Crkvu i Caritas, napokon, o dilemi „Banija ili Banovina“, biskup Vlado Košić će večeras razgovarati s autorom Press kluba i po prvi put otvoriti dušu glede stravične katastrofe na tom području.

Za očekivati je da će biskup odgovoriti i na Dujmovićevu znatiželju glede beatifikacije kardinala Stepinca, pogotovo nakon izjave srbijanskog predsjednika da je proglašenje Stepinca svetim zaustavljeno nakon što je patrijarh Irinej uvjerio Papu da to ne čini.



Press klub Tihomira Dujmovića na rasporedu je večeras u 20 sati na Z1 televiziji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI