TKO KAŽE DA SE U HRVATSKOJ NE MOŽE? Ovom direktoru je plaća veća od 20 tisuća kuna, a ušteđevina preko pola milijuna kuna

Zasigurno mnogi od vas niste čuli za Maria Musu, ali je riječ o jednom od najdugovječnijih te najimućnijih direktora u Hrvatskoj.

U pitanju je čelni čovjek Hrvatske lutrija, a njegova imovinska kartica je impresivna.

U njoj se tako na popisu nekretnina nalazi kuća s okućnicom u Primoštenu koja je procijenjena na 2,8 milijuna kuna, kao i kuća u Polači vrijedna pola milijuna kuna. Tu je i njegova mostarska kuća procijenjena na 900 tisuća kuna kao i nekoliko oranica, njiva i livada.

Od 2017. godine do danas Musa je značajno podebljao svoju štednju pa je tako primjerice te godine imao ušteđenih 140 tisuća kuna, dok danas u kartici spominje ušteđevinu od 490 tisuća kuna, 47 tisuća eura, što je značajan iskorak u odnosu na 32 tisuće eura iz 2017. godine.

Plaća prvog čovjeka HL iznosi oko 22.544 kune, a tu je i 3000 kuna koje od kapitala godišnje uprihodi te dodatnih 192.644 kuna prihoda od drugih djelatnosti. Taj iznos godišnje ostvaruje kao nagradu na dodatak plaći za ostvarene ciljeve i poslovne rezultate.



Musa posjeduje dionice u HT-u, Valamar Rivieri, Atlantic grupi i Ericsson Nikola Tesli.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI