TKO TO PROVOCIRA MILANOVIĆA? Prije manje od godinu dana jedna njegova rečenica objasnila je sve!

Predsjednik Zoran Milanović jutros je napustio svečanost obilježavanja Vojno-redarstvene akcije Maslenica, a to nad je podsjetilo na sličan događaj od 1. siječnja prošle godine, kada je također napustio svečano obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima.

Milanović je jutros otišao za Zagreb zbog dvije osobe koje su na svečanost stigle s obilježjima ‘Za dom spremni’, a iz Okučana je otišao također zbog sličnog razloga.

Naime, napustio obilježavanje akcije Bljesak zbog jednog sudionika koji je prije njega trebao polagati vijenac, a koji se skinuo u odoru sa znakom i grbom ‘Za dom spremni’.

‘U tome ne želim sudjelovati. To je stvar organizatora koji je o tome mogao voditi računa i to je moj stav. Žao mi je, to je namjerna provokacija s kojom smo računali, ona se dogodila i ja to smatram gaženjem žrtava i sjećanja na ovaj događaj. Ovo se nažalost moralo dogoditi jer je netko htio da se to dogodi. Ubuduće, gdje god bude ovakva situacija ja u tome neću sudjelovati. Za organizaciju nisam odgovoran, a premijera i predsjednika Sabora razumijem, oni moraju. Dokle god uvjeti budu ovakvi, a ovo je netko namjerno napravio ja u tome neću sudjelovati jer oznaci ‘Za dom spremni’ nije mjesto na ovakvom mjestu”, rekao je tada Milanović.

Upravo ova njegova zadnja rečenica govori sve. Tako se moglo i predvidjeti da će napustiti svečanost ukoliko se dogodi sličan scenarij.Njegov odlazak komentirao je premijer Andrej Plenković.

“Shvatio sam to, kratko smo porazgovarali, minutu. Njemu je očito netko javio da neki od sudionika ima majicu s grbom HOS-a, to je njegova odluka. Vidjeli ste da je prije nekoliko dana u Jasenovcu za onu ploču koja više nije tamo, a koja je premještena, rekao da je treba baciti. Nikada od bilo koga od nas ovdje nećete čuti da ploču s imenima branitelja koji su poginuli za Hrvatsku treba baciti”, rekao je Plenković.

“Naravno da nitko nije znao da će doći s tim majicama. Svi koji su dali život za Hrvatsku imaju moje poštovanje, pa tako i pripadnici HOS-a”, kazao je premijer. ”Razlika koju radimo na ovaj način, dakle ovo što je predsjednik napravio nije dobro, jer došli smo odati počast poginulima. Vidite ovu 51 kocku koja je ovdje iza vas, mi smo došli zbog tih ljudi. Mi smo ovdje i u ime institucija”, rekao je Plenković, dodavši da je “njegovo pravo da ode, a naše da ostanemo.”

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI