TLO NA POGOĐENOM PODRUČJU I DALJE NE MIRUJE: Nekoliko potresa u jutarnjim satima, jedan je bio jak

Tlo na području Sisačko-moslavačke županije i dalje ne miruje.

Novi potres dogodio se na novu godinu ujutro.

Zabilježeno je 3,2 po Richteru.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved posjetit će u petak Sisak, gdje će sa županom Sisačko-moslavačke županije Ivom Žinićem nazočiti sastanku Stožera civilne zaštite od 10 sati. Nakon toga će posjetiti Petrinju, gdje će obići nekoliko braniteljskih obitelji i uručiti im pakete s osnovnim potrepštinama.

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima u petak će obići područja u Sisačko-moslavačkoj županiji stradala u potresu. Najprije će posjetiti vojarnu “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji i pripadnike Hrvatske vojske koji pomažu u zbrinjavanju građana, a nakon toga će obići lokaciju hotela “Pigik” u Petrinji, Voćarska 20, gdje pripadnici HV-a pomažu u podjeli humanitarne pomoći. Nakon toga, predviđen je odlazak prema Glini i okolnim selima na lokacije gdje pripadnici Hrvatske vojske postavljaju kontejnere za privremeni smještaj stradalih u potresuPredsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović boravit će na Novu godinu u Petrinji i Glini, gdje će obići potresom pogođena područja kao i pripadnike HV-a koji pomažu u zbrinjavanju građana.

07:00 – Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) izvijestio je jutros o dva umjerena potresa u blizini Petrinje i Siska. Prvi potres magnitude 3,2 prema Richteru dogodio se u petak ujutro u 4.52 sata, a epicentar je bio 12 kilometara jugozapadno od Petrinje.

Drugi potres magnitude 3,1 zabilježen je u 6.37 sati, a epicentar je bio 19 kilometara jugozapadno od Siska. Tlo na području Banovine i dalje podrhtava nakon razornog potresa magnitude 6,2 koji je u utorak, 29. prosinca, pogodio Petrinju i okolno područje. Nakon tog potresa uslijedio je niz naknadnih, a do 31. prosinca bilo ih je 265 čija je magnituda veća od 1,0.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI