Tomašević čeka primopredaju vlasti: Najavio je smjenu pročelnika

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Od nedjelje navečer poznato je kako Tomislav Tomašević je novi gradonačelnik Zagreb te je gotovo sa 200 tisuća glasova suvereno poharao konkurenciju. Zanimljivo, niti jedan kandidat u Zagrebu nije osvojio toliko glasova kao što je Tomašević.

No iako su rezultati izbora jasni, i dalje postoji rok od 48 sati gdje se mogu podnijeti žalbe pa nakon toga slijedi tek primopredaja vlasti.

Tomislav Tomašević novi je gradonačelnik Zagreba. Osvojio je 199.630 glasova, više nego ijedan kandidat u Zagrebu ikada. Njegov protukandidat Miroslav Škoro osvojio je 106.300 glasova.

Tomislav Tomašević rekao je u nedjelju da službenu primopredaju očekuje krajem tjedna te da ga danas očekuju prvi sastanci.

“S ponosom ću povesti ovaj grad u bolju budućnost. Bit ću gradonačelnik svih građana i onih kojima sam bio i onima kojima nisam bio izbor. Vjerujem da svi građani žele bolje uvjete života. To je naša misija, ali ne samo za iduće četiri godine, naš pogled ide dalje u budućnost jer nam je ključna dugoročna dobrobit za ovaj grad”, istaknuo je u svom govoru.



Podsjetimo, Tomašević i Možemo! najavili su da će postojećih 27 gradskih ureda, a time i pročelničkih mjesta, smanjiti na 15-ak. Za to je potrebno izglasavanje u Skupštini. No Bandićeve pročelnike neće lako smijeniti. Za 11 pročelnika ugovori će prestati vrijediti do kraja godine, no nekima od pročelnika ugovori traju još tri godine i Tomašević ih, ako im i ukine urede, po zakonu ne može dati otkaz.

“Mi ćemo pričati sa svim pročelnicima i direktorima, vidjet ćemo koji su projekti u tijeku, koji su rokovi. Bit će normalna tranzicija vlasti. Imat ćemo 15-ak gradskih ureda i radi koordinacije, 27 ureda je previše, to je jasno”, poručio je nakon prvog kruga.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI