TOMAŠEVIĆ I DALJE UVJERLJIV: Protukandidat u drugom krugu je i dalje neizvjestan!

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Lokalni izbori su pred vratima. Kampanja ulazi u posljednji izborni tjedan, a provedenih anketa ima na sve strane. Tako je u istraživanju Dnevnika Nove Tv provedene posljednje veliko istraživanje za grad Zagreb.

Tomislav Tomašević vodi i trenutačno može računati na potporu 41,5 posto birača. Od Bandićeve smrti i istraživanja koje je tada Nova TV radila, Tomašević je povećao rejting. Za drugo mjesto prava je mrtva utrka. Drugi je Miroslav Škoro iz Domovinskog pokreta s 11,4 posto potpore, a odmah iza njega s potporom do 11,1 posto nalazi se Davor Filipović iz HDZ-a.

Foto: Dnevnik Nove TV

Aktualna gradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević u završnicu kampanje ulazi s potporom od 8,9 posto. Joško Klisović pada i sada je na 6,7 posto, Vesna Škare Ožbolt također pada i trenutačno je na 6,6 posto.


Foto: Dnevnik Nove TV

Zvonimir Troskot može računati na 4,7 posto, a Anka Mrak Taritaš na 2,3 posto. Davor Nađi iz Fokusa sa svojom centrističkom politikom privukao je 2 posto birača metropole.

Foto: Dnevnik Nove TV

Željko Tokić može računati na 0,2 posto potpore. Neodlučnih je 4,7 posto birača.Tomašević protiv Škore

Tomašević u drugom krugu uvjerljivo pobjeđuje Miroslava Škoru. Tomašević osvaja 62,7, a Škoro 25,2 posto. Na izbore neće izaći 7,8 posto birača, a njih 3,9 još nije odlučilo kome dati glas. Tomašević i tu opet dobiva većinu SDP-ovih birača, čak 81 posto, glas bi mu dalo i 61 posto birača ostalih kandidata te 64 posto neodlučnih. Škoro pak može računati na potporu 43 posto birača Vesne Škare Ožbolt, 49 posto birača MOSTA te 32 posto birača HDZ-a.

Foto: Dnevnik Nove TV

Tomašević protiv Filipovića

Tomislav Tomašević u drugom krugu, ako se na listiću nađe Davor Filipović, odnosi pobjedu. Tomaševića bi zaokružilo 59,5 posto birača, a Filipovića njih 26,6 posto. Na izbore ne bi izašlo 8,6 posto, a još ne zna komu dati glas 4,8 posto birača. Tomašević u drugom krugu može računati na 81 posto SDP-ovih birača, ali i na većinu glasača Vesne Škare Ožbolt, njih 45 posto, te na 64 posto birača ostalih kandidata. Filipoviću će u drugom krugu svoje glasove dati MOSTOVI birači, i to njih 38 posto, 40 posto birača Miroslava Škore te 33 posto birača Vesne Škare Ožbolt.

Foto: Dnevnik Nove TV

Tomašević protiv Pavičić Vukičević

Tomašević više nego uvjerljivo pobjeđuje i aktualnu gradonačelnicu. Tomašević bi dobio 60,2 posto, a Jelena Pavičić Vukičević 25,9 posto. Na izbore ne bi izašlo 9,1 posto birača, a njih 4 posto još ne zna komu dati glas. Tomašević u ovom srazu može računati na većinu birača SDP-a, izabralo bi ga 76 posto njih, te 61 posto birača ostalih kandidata i na kraju 66 posto neodlučnih. Jelena Pavičić Vukičević može tu računati na većinu birača HDZ-a, njih 53 posto, 44 posto Troskotovih birača te 37 posto birača Vesne Škare Ožbolt.

Foto: Dnevnik Nove TV

Tomašević protiv Klisovića

Tomislav Tomašević, ako se kojim slučajem u drugom krugu nađe i Joško Klisović, lako pobjeđuje. Tomašević dobiva 59,9 posto glasova, a Klisović 18,9 posto. Ne bi izašlo na izbore 14 posto birača, a njih 6,6 posto odbija odgovoriti. Tomašević u ovom srazu većinu glasova može dobiti kod neodlučnih, čak 72 posto, kod birača ostalih kandidata dobio bi 59 posto, ali poduprlo bi ga i 37 posto birača Jelene Pavičić Vukičević. Klisović može pridobiti Troskotove birače, njih 46 posto, tu je i 51 posto birača Vesne Škare Ožbolt, ali i 30 posto birača Jelene Pavičić Vukičević.

Foto: Dnevnik Nove TV

Tomašević protiv Škare Ožbolt

Tomašević u ovom srazu dobiva 56,7 posto, a Vesna Škare Ožbolt 29,7 posto. Neće glasovati 10 posto birača, a njih 3,1 posto još ne zna. Tomašević i tu ima većinu birača SDP-a, 75 posto njih, 41 posto birača ostalih kandidata te 62 posto neodlučnih. Vesna Škare Ožbolt mogla bi računati na 48 posto birača Bandićeve stranke, 67 posto HDZ-ovih birača i 49 posto Troskotovih birača.

Foto: Dnevnik Nove TV

Kako će izgledati Gradska skupština?

Tko bude imao 26 vijećnika, ima većinu i može mirno vladati Zagrebom. Trenutačno vodi lista MOŽEMO s potporom od 36,6 posto. Domovinski pokret druga je lista s 10 posto, zatim HDZ s 9 posto. Odmah iza njih je lista BM365 s potporom od 8,9 posto, SDP može računati na 6,4 posto, a Vesna Škare Ožbolt na 5,7. Za izborni prag bori se još MOST sa 3,7 posto potpore. Ostalih 12 lista zajedno osvaja 7,5 posto i nemaju šanse ući u skupštinu, ali i dalje je visokih 12,2 posto neodlučnih.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI