’TROSKOT I HOS DIO SU PR TRIKA HDZ-a’: Raspudić o bitci za Zagreb tvrdi: ’Ako nekom nakon 20 godina nije jasno gdje je problem s Bandićem…’

Igor Kralj/PIXSELL

Da grad Zagreb nedovoljno koristi svoje kapacitete smatra Nino Raspudić (Most) koji navodi kako se na samom licu grada počeli vidjeti da je zarobljen u nepotističkoj klijentelističkoj mreži. Gostujući na HRT-u osvrnuo se na lokalne izbore te otkrio kako Most, čiji je kandidat Zvonimir Troskot neće trošiti posebno vrijeme na Bandića.

“Ako nekome, nakon 20 godina, nije jasno gdje je problem s Bandićevim upravljanjem Zagrebom, onda mu ni mi nećemo u dva mjeseca to uspjeti objasniti”, govori.

Upitan zašto se sam nije kandidirao navodi kako je njegov fokus što bolje obavljale posla saborskog zastupnika, a Zagrebu bi, tvrdi, trebao netko tko će riješiti dva problema.

“Vrlo mutne zapetljane financijske poslove…, a bilo bi dobro da gradonačelnik ima i znanje iz urbanizma”, govori.

Ipak, Mostov kandidat nedavno je pao na “ispitu”, priznaje i Raspudić. Troskot je naime osudio istupanje HOS-ovaca na obilježavanju VRO Maslenice, a kada ga je prekorio Miro Bulj, promijenio je mišljenje. Raspudić navodi kako je Troskot naletio na minu jer se zatekao u emisiji gdje nije znao što se događa.



Sve je to, smatra PR je trik kako bi se skrila činjenica da nakon 11 mjeseci od potresa u Zagrebu ništa nije učinjeno, a onda je uslijedio potres na Banovini na koji su vladajući zakasnili reagirati. Povrh svega, tvrdi, nemamo glavno oružje u borbi protiv pandemije.

“Doći će kad ne bude potrebno pa ćemo ga zbrinjavati kao medicinski otpad”, smatra pa dodaje kako su tu i afere HDZ-a koje iskaču u javnost.

“U toj problematičnoj situaciji za vladajuće dolazi obljetnica akcije Maslenica, tamo je u županiji na vlasti HDZ i oni organiziraju protokol. Pozovu HOS-ovce jer dolazi predsjednik Milanović koji kad njih vidi odmah odlazi i onda imamo kao pseudo aferu. I ako se usput još netko zakači još će se dalje dizati prašina”, tvrdi pa dodaje: “Naš stav je jasan – sve znakovlje korišteno u Domovinskom ratu sa hrvatske strane je neupitno. Mi smo antitotalitaristi, baštinimo iz hrvatske prošlosti sve što je vodilo prema demokratskoj Hrvatskoj”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI