TROSKOT JE LJUT KAO RIS! Upravo zbog ovoga, mladi iseljavaju iz Hrvatske

screenshot

Zvonimir Troskot  upitao je zagrebačku vlast gdje je nestao 31 milijun kuna koji je bio namijenjen za novu školu. 

Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot upozorio je u subotu kako, unatoč obećanjima, ništa nije napravljeno na preseljenju Hotelijersko-turističke škole u nove prostore.

Troskot je podsjetio kako je taj projekt, vrijedan 31 milijuna kuna, počeo još u svibnju 2018., a škola sa 700 učenika trebala je preseliti početkom školske godine 2019./2020 u kompleks nekadašnjeg Učeničkog doma Luke Botića nasuprot Autobusnog kolodvora u Zagrebu.

“Prema riječima gradonačelnika Bandića taj projekt je trebao biti dovršen za 12 mjeseci. 33 mjeseca nakon obećanja Bandića i gradskog pročelnika za obrazovanje Lovrića, osim promijenjenih prozora na jednoj od tri zgrade – koliko ih je trebalo zajedno s igralištem, okolišem i parkingom biti obnovljeno – nema ničega”, rekao je Troskot na konferenciji za novinare.

Dodao je kako su radovi počeli, ali su “misteriozno prekinuti” nekoliko mjeseci prije zagrebačkog potresa.



“Učenike Hotelijersko-turističke škole seli se po drugim zagrebačkim školama umjesto da su, kako im je Lovrić i obećao, u jesen 2019. uselili u najsuvremeniju školu u Zagrebu sa 28 učionica opće i specijalizirane namjene. S obzirom na to da je njihovu školu u Frankopanskoj ulici potres dokrajčio, sada su ‘podstanari’ u Školi za cestovni promet”, kazao je.

‘Ovo je naša realnost’

Stoga, Troskot je upitao i Bandića i Lovrića dokad će se učenici seliti, kada će konačno dobiti školu i gdje je nestao 31 milijun kuna koji je bio namijenjen za novi objekt.

“Ovo je naša realnost. Upravo zbog ovakvih primjera, mladi iseljavaju iz Zagreba i Hrvatske”, ustvrdio je

Predsjednik Antikorupcijskog vijeća Nikola Grmoja rekao je kako je sasvim jasno da se u Hrvatskoj novac izvlači iz gradskih proračuna i iz državnog proračuna.

“Kada bismo stali na kraj tome, i kroz javne nabave i kroz ostale modalitete izvlačenja novca, imali bismo više novca za naše školstvo, djecu, vrtiće, umirovljenike“, istaknuo je Grmoja.

Most će, dodao je, na tome ozbiljno raditi i u Zagrebu, a sve objekte, koji su bili obećavani, a nisu privedeni svrsi, napravit će, kaže, budući gradonačelnik Zagreba Zvonimir Troskot.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI