TROSKOT OŠTRO OSUDIO OBJAVU MIRELE HOLY: Moj je otac doselio kao mladić, ali za Holy i salonsku ljevicu on je ‘dotepenec’. Takve želimo pobijediti!

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Mirela Holy, bivša ministrica zaštite okoliša u SDP-ovoj Vladi, u objavi na svom Twitter profilu izrazila je ogorčenje zbog situacije s cijepljenjem u Zagrebu, a njezina objava odmah je izazvala lavinu reakcija, posebno nakon što je u jednom odgovoru na komentar korisnika Twittera napisala da su se ‘u Zagrebu preko reda cijepili različiti dotepenci’.

Izraz ‘dotepenac’ zasmetala je mnogima, među kojima je i Zvonimir Troskot, Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Kako nam je rekao, izjava Mirele Holy o dotepencima u Zagrebu, toliko je izvan svakog konteksta današnjeg vremena i zaista je smatrao da takve izjave više nećemo morati slušati.

“Ali eto, salonskoj ljevici očito ništa drugo ne preostaje. Zagreb su stvarali svi oni koji su ga izabrali kao svoj dom i koji su u njega doseljavali desetljećima, u potrazi za boljim uvjetima i poslom, a danas ga smatraju svojim gradom. I zato najoštrije osuđujem ovu izjavu. Rođeni sam Zagrepčanin, moja mama je rođena Zagrepčanka, moj otac je u Zagreb doselio kao mladić, ali zato ništa manje ne voli ovaj grad. Ali, za Mirelu Holy i salonsku ljevicu on je dotepenac. Kakve etikete! Želim Zagreb koji će biti dom svima onima koji su u njega došli živjeti. Zagreb u kojem će svi imati jednake prilike, neovisno o tome odakle su u njega došli. Zagreb se ne dijeli na rođene Zagrepčane i dotepence, nego na one koji ga vole bez interesa i pošteno u njemu žive i rade, te na one koji ga potkradaju. Njih na predstojećim izborima želimo pobijediti!”, poručio je Troskot.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI