TUĐMANOVI ŽIVE SKROMNO I POVUČENO! Mirina kćerka vlasnica je profitabilne tvrtke

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nije to ni nalik onome životu kakvoga su nekoć živjeli, tim riječima poznanici opisuju život kakvim danas žive članovi obitelji prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Kako kažu, njegova supruga Ankica u poznim je godinama, a u zadnje vrijeme je sve teže pokretna, no raspoložena je za razgovore, ali i goste koji u vilu u Nazorovoj rijetko navraćaju. Obitelj Tuđman izu javnosti se u potpunosti povukla, te danas prema tvrdnjama upućenih žive prilično skrmomnim životom.

Iako je prvi Tuđmanov sin Miroslav i u ovom sazivu Sabora bio saborski zastupnik, u medijima su se zapravo Tuđmanovi posljednjih godina rijetko pojavljivali. Pažnju su plijenila mimoilaženja izumeđu braće Tuđman – Mire i Stjepana po pitanju predsjedničkih i unutarstranačkih izbora u HDZ-u. Pokojni Miro do kraja života bio je lojalan vladajućoj stranci te je otvoreno podržavao Kolindu Grabar-Kitarović, ali i premijera Plenkovića, dok je s druge strane brat Stjepan na predsjedničkim izborima poduirao Škoru, te je nedavno zbog neslaganja s Plenkovićevom politikom napustio HDZ na čijim je stranačkim izborima podupirao Miru Kovača.

Tuđmanova sina Stjepana javnost je upoznala kao ne odveć uspješnog poduzetnika koji se okušavao u filmskom, ali i ugostiteljskom biznisu. Spominjao se Tuđman u medijima i zbog izvanbračnom aferom s dizajnericom s kojom je dobio izvabračnog sina Franju Antona Tuđmana, premda je u to doba u braku sa suprugom Snježanom imao kći Neru i Anu-Mariju. Jedan od onih koji još uvijek posjećuju i nazivaju Tuđmanove je general Ljubo Ćesić Rojs koji je jedne prigode u razgovoru za naš portal otkrio kako je Ankica za njega i dalje prva dama. Priznao je i kako je supruga Stjepana Tuđmana narušenog zdravlja, a govorio je i o tome kako se prva dama Ankica oporavljala od slomljenog kuka. Stjepanov sin Franjo u Zagrebu studira arhitekturu, a njegove kćeri Nera Kristina i Ana Marija u javnosti se povremeno pojave zbog iznošenja zanimljivih političkih stavova. Nera je kao studentica Pravnog fakulteta sve donedavno bila aktivna u HDZ-u iz kojega je istupila nakon što je ratificirana Istanbulska konvencija, njena se sestra u medijima ne eksponira previše po pitanju političkih stajališta, ali na društvenim mrežama povremeno objavljuje fotografije na kojima se nalaze Miro Kovač, Velimir Bujanec ili pak Milijan Brkić.

Sinovi Tuđmanove kćeri Nevenke, Siniša i Dejan koje je dobila iz braka sa Stevanom Košutićem posvećeni su svojim obiteljima, a Nina i Iva kćeri profesora Tuđmana u medijima su najmanje eksponirane. Nina Tuđman Vuković vlasnica je tvrtke za edukacijsko savjetovanje i prevodilaštvo Projectus Grupa, završila je studij anglistike poslije čega je i doktorirala na Filozofskom fakultetu te s partnericom Dinkom Krčečić pokrenula privatni biznis. Njena tvrtka nedavno je na natječaju Ministarstva vanjskih poslova dobila posao kao jedna od firmi koje bi trebale obučavati državne i javne službenike engleskom jeziku uoči hrvatskog predsjedanje Vijećem Eu z što su u suradnji s belgijskom školom College of Europa dobili oko 1,7 milijuna kuna. i inače, tvrtka Tuđmanove kćeri posluje stabilno, dok je njena sestra diplomirana psihoklogica koja sa suprugom Ivanom Trutanićem i dvoje djece živi na Braču.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI