Turudić žestoko opleo po Milanoviću: ‘Nisam spavao u svilenim pidžamama kao on, ima toliko bahatosti da je to zapanjujuće’

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Sudac Ivan Turudić odgovorio na izjavu predsjednika Zorana Milanovića “da mu Turudić dijeli lekcije u pauzama kartaških seansi po gradu”, rekavši da ne zna o kakvim kartaškim seansama predsjednik govori.

“Nisam godinama kartao. To nije bila stvar jezičnog termina nego zakonski. Nije hapšenje nego uhićenje”, istaknuo je te opet ponovio da godinama nije kartao, “ponekad s prijateljima, na njihov nagovor, ali baš ne volim”, prenosi Dnevnik.hr.

Tvrdi da nije znao za mjere protiv Dragana Kovačevića u doba kad je odlazio u njegov Klub. “Zapanjujuće je neznanje predsjednika države, nisam znao za mjere”. Dalje navodi kako je tamo išao sa suprugom nekoliko puta.

”Tamo se dolazilo na poziv, to su bila prigodna druženja – Martinje, stara godina, Božić. Uvijek sam išao na poziv svog prijatelja, tamburaša, mislio sam da je to Klub Slavonaca. Nisam znao da je to Kovačevićev klub”.

Podsjeća da je sudačka dužnost stalna, a predsjednička nije. ”Što se tiče političkog imenovanja, za mene je glasao njegov miljenik Orsat Miljenić. Dobio sam svih 11 glasova, dva su političara”.



Predsjednik nije savladao, kako tvrdi, abecedu demokracije, a mene proziva za loše ocjene.

”Završavam diskusiju s njim. Je li pročitao ijednu moju presudu, ne vjerujem, prelijen je. Nisam spavao u svilenim pidžamama kao on, radio sam dok sam studirao. Već sam 30 godina sudac”.

Dodaje da Milanović ima toliko bahatosti, osjećaja nadzemaljske važnosti da je to zapanjujuće.

Za Milanovićevu izjavu da i na Europskom sudu ima budala rekao je da je ta izjava dostojna Lukašenka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI