U SJENI KORONE: Postignut novi važan konsenzus između Milanovića i Plenkovića

Cropix

Da je priča o tvrdoj kohabitaciji, koju je najavio premijer Andrej Plenković, nakon što je Zoran Milanović pobjedio na predsjedničkim izborima, tek jedna u nizu ispraznih floskula, potvrdilo se i ovih dana.

Naime, u sjedni pandemije koronavirusa vladajući dvojac usuglasio se oko toga da Daniel Markić još četiri godine ostane na čelu Sigurnosno-obavještajne agencije, s tim su se dogovorom koji je postignut između Milanovića i Plenkovića većinski usuglasili i članovi saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, pa je shodno tome proces imenovanja i okončan.

Inače, valja podsjetiti kako mišljenje saborskog odbora ni nije obvezujuće za predsjednika i premijera već se radi tek o pukoj formalnosti, također, Markoću mandat na čelu SOA-e ističe 5.svibnja, a i prije nego što je reizabran, u kuloarima se šuškalo o tome kako će kada je on u pitanju doći do konsenzusa između predsjednika i premijera, koji zapravo niti ne čudi.

Milanović i Plenković po pitanju imenovanja djeluju kao skladan tandem pa su tako zajedničkim snagama nedavno imenovali admirala Roberta Hranja na mjesto načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI