U ZAGREBAČKIM KOCKANIRCAMA TROŠIO NOVAC KOJI JE SKUPLJAO ZA BOLESNU SUPRUGU: Bila je to vrsta ispušnog ventila

Slučaj Dine Ljutića, 38-godišnjaka koji je godinama tražio pomoć za bolesnu suprugu na kraju je postao predmet Ureda za sprječavanje pranja novca zbog informacije da je u Zagrebu trošio milijune u igrama na sreću.

Sve je počelo 2016. godine kada je njegova supruga Ana Mari u trećem mjesecu trudnoće s drugim djetetom počela osjećati bolove u kralježnici, a nakon brojnih pretraga liječnici su utvrdili da boluje od zloćudnog tumora.

Agresivni rak dojke proširio se po cijelom tijelu te su je prijevremeno porodili početkom osmog mjeseca trudnoće.

Kako se medijima pričao Dino Ljutić, liječnik mu je rekao da ne znaju kolike su joj šanse za preživljavanje. No, kada se više nitko nije nadao, nakon spašavanja bebe, liječnici na Rebru čine još jedno čudo i spašavaju i majku iako s teškim i trajnim posljedicama. Mozak joj je doživio teško oštećenje, te više nije znala čitati ni pisati.

Uslijedilo je iscrpno liječenje, kemoterapije, a hrabru Anu Mari držala je ljubav prema njezina dva sina.



“Probudila se iz kome i prvo je uzela moju ruku i stavila je na svoje srce i to je to. Nije ništa rekla. To je prvo napravila”, u suzama je govorio Dino koji je u javnost izašao u rujnu 2019. godine s molbom za pomoć kako bi ženu odveo na pregled u inozemnu kliniku. Molbu je ponovio i 2020. godine tvrdeći da je karcinom njegove supruge u progresiji.

24sata iz svojih izvora pouzdano doznaje kako je za bolesnu ženu u godinu dana prikupljen 3,1 milijun kuna. No, kako pišu, Dino je često bio u zagrebačkim kladionicama, posebno onima u Dubravi. Informacija o čovjeku koji troši milijune u igrama na sreću ubrzo je došla i do Ureda za sprječavanje pranja novca. Krenula je istraga. Pratio se trag novca pa su istražitelji, ubrzo utvrdili da Dino prikupljeni novac troši na kocku.

“Bila mi je to neka vrsta ispušnog ventila u tim teškim trenucima koji su nas zadesili. Kada bi supruga i djeca otišli spavati, ja sam uplaćivao novac na on-line kladionice”, kazao je istražiteljima. Uhitili su ga i prijeti mu kazna zatvora od jedne do osam godina. Želeći prikriti od kuda mu novac i gdje on završava Dino je tako 1,7 milijuna doniranih kuna s jednog računa prebacio na svoj račun u jednoj banci. Taj novac također mu je poslužio za dnevne potrebe ali i igre na sreću. Istražitelji su pratili trag novca i sve saznali, piše 24sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI