UMJESTO PLETERA, HRANU TREBAJU PRIPREMATI LOKALNI UGOSTITELJI! Vlada treba poticati privatni sektor

Udruga Glas poduzetnika (UGP) poslala je dopis Vladi Republike Hrvatske u kojem traže da podrže ugostiteljski sektor Sisačko-moslavačke županije i njihove zaposlenike.

“Smatramo da ih se treba angažirati na pripremi hrane za volontere, građane i sve one koji rade na obnovi Sisačko-moslavačke županije. Trenutno se nalaze u teškoj situaciji zbog epidemioloških mjera koje im omogućuju rad, a potres ih je dokrajčio i nanio im dodatne troškove”, piše u priopćenju UGP-a.

Mjere koje su donesene još u studenom traju i dalje, što znači da se ugostiteljski objekti neće moći otvoriti još neko vrijeme.

Međutim, iz UGP-a ističu da su ugostitelji, bez obzira na sve okolnosti odmah pokazali solidarnost i među prvima došli na pogođeno područje. Donijeli su svoje šatore i hranu koju su pripremali. Tek nakon dva tjedna angažirana je državna tvrtka Pleter. Dok su volonteri kuhali, podijeljeno je tisuće obroka. Građani i svi oni koji su dobili hranu od marljivih kuhara i volontera bili su oduševljeni kvalitetom.

“Već danima mediji izvještavaju o problemima s prehranom stanovništva u Sisačko-moslavačkoj županiji od kada je prehranu preuzeo Pleter. Zašto se ne angažiraju ugostitelji iz županije, Zagreba i Karlovca koji imaju znanje i kapacitete? Tražimo da čim prije prehranu ljudi na pogođenom području preuzme privatni sektor i da budu plaćeni isti iznos po obroku kao što sad plaćamo Pleter!”,  rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.



U UGP-u smatraju da postoji bolje rješenje od angažiranja državne tvrtke za ovakav posao. Naime, angažiranjem privatnih tvrtki potaknula bi se nova zapošljavanja te bi se otvorila mogućnost da se mnogi poduzetnici u tom kraju spase od propasti, a time će se spriječiti i njihov odlazak iz pogođenog područja.

“Ovo predstavlja samo jedan od naših prijedloga za ekonomsku revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije. Smatramo da u fokusu moraju biti poduzetnici s pogođenog područja koji će biti predvodnici obnove i koji će potaknuti razvoj cijele županije. Ističemo da bi ovakav potez pokazao da je Vlada Republike Hrvatske spremna na aktivnu suradnju s privatnim sektorom. Trenutno u javnosti vlada dojam da se prednost daje državnoj tvrtki te da se preuzima posao koji mogu obaviti poduzetnici i njihovi zaposlenici”, zaključuje se u priopćenju UGP-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI