USKOK PROŠIRUJE ISTRAGU! Sumnjiči se bivša ministrica Gabrijela Žalac, a ovo se neke od njezinih afera

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Kako se doznaje od USKOK-a, u njihovom najnovijem proširenju istrage u aferi Vjetroelektrane, sumnjiči se bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelu Žalac kako je 2017. godine, dok je bila članica Nadzornog odbora u HBORU-u, lobirala za tvrtku poduzetnika Milenka Bašića kako bi dobio 130 milijuna eura kredita za gradnju vjetroelektrana te se nadalje tvrdi da je to činila na poticaj tadašnje državne tajnice Josipe Rimac.

Obje su od predsjednice HBOR-a tražile da se smanje instrumente osiguranja za taj kredit.

Kako je od ranije poznato, Gabrijela Žalac bila je jedna od ministara koji su “odletjeli” iz Vlade u sklopu rekonstrukcije koju je u srpnju 2019. napravio premijer Andrej Plenković, a do tada je već sakupila određen broj afera te je, skupa s nekim kolegama, očito postala uteg HDZ-ovoj Vladi.

Početkom ožujka 2019. godine policija je javila da se u Vinkovcima dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete te se saznalo kako je u nesreći sudjelovala i tadašnja ministrica Gabrijela Žalac, a nakon očevida je utvrđeno kako je do nesreće došlo jer je djevojčica neoprezno pretrčavala kolnik.

Ministrica Žalac nije bila pod utjecajem alkohola, ali je ipak vozila bez važeće vozačke dozvole te se samo dan nakon nesreće oglasila na svom Facebooku rekavši da je posjetila djevojčicu u bolnici i izrazila žaljenje i nadalje je objasnila je kako je zaboravila produljiti valjanost vozačke dozvole.



Nakon što se smirila sporna situacija gdje je premijer “pomilovao”, uslijedila je nova afera koju je otkrio Jutarnji list. Naime u dvorištu njezine obiteljske kuće moglo se vidjeti parkirano vozilo, luksuzni Mercedes E klase te slobodna procjena vrijednosti automobila je oko 50 tisuća eura.

Automobil je bio u vlasništvu tvrke koja iznajmljuje luksuzne automobila, a dnevni najam je otprilike iznosi 1250 kuna te su susjedni rekli kako su vidjeli da taj Mercedes vozi suprug, Mario Žalac.

Kako je djelovala cijela situacija na ministricu moglo se vidjeti kad je počela tvrditi da je netko iz redova HDZ-a sabotira.

U sve se uključio i predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković koji je dan nakon takve tvrdnje Žalac ironično izjavio: “Ne znam. Možda netko ju sabotira i protiv nje lobira, možda je vlada, možda su Srbi, možda masoni”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI